Tips oss: Send e-post  |  Telefon: 35 99 69 90

Meningsmåling

Vår meningsmåling er ikke aktiv for tiden


 • 1100%
   
 • Antall stemmer: 5229

Været

Drangedalsposten

Drangedalsveien 3301
3750 Drangedal

Tlf: 35 99 69 90

post@drangedalsposten.no

Rubrikkannonser= 1 innrykk 210,- 2 innrykk 260,- .....5 innrykk 400,- + mva
Annonsepris per spalte-mm: 9,- (annonseside). Eks mva
 

Facebook

Klikk for å besøke vår Facebook gruppe:

Facebook

(Dette er en såkalt "Gruppe", og ikke en "Side". Derfor vanskelig med Liker boks som mange bruker.)

Nytt

Print Tips en venn
Av Jan Magne Stensrud 12.04.2018 kl. 09:26

  –Jeg vil be redaktøren i lokalavisa forlate lokalet innen 10 sekunder

  Mens ordføreren ønsket velkommen ba gruppeleder og medlem av formannskapet Magnus Straume om ordet. Straume åpnet sitt innlegg med å be redaktøren i Drangedalsposten forlate kommunestyresalen. 

  Magnus Straume. ARKIVFOTO

  Den 5. april klokka 0900 var formannskapet, ledergruppa og tillitsvalgte med flere samlet i kommunestyresalen for å delta på oppstartsmøte for ny kommuneplan. Drangedalsposten fikk invitasjon til møtet pr mail av Arne Ettestad onsdag 4. april kl 10:10.

  Frist på 10 sekunder
  Magnus Straume ba om ordet under ordførerens innledning. Straume ga deretter redaktøren i Drangedalsposten en frist på 10 sekunder til å forlate kommunestyresalen. Til tross for sterk anmodning fra Straume valgte redaktøren å bli sittende.
  At en kommunestyrepolitiker og medlem av formannskapet under et offentlig møte ber redaktøren i en avis forlate et møte som pressen er invitert til, er ikke annet enn et forsøk på å kneble pressen og derved et brudd på demokratiske prinsipper og spilleregler (red anm).

  Familietragedie
  Ifølge ordfører Lohne ga Magnus Straume ingen forvarsel om hva han skulle fortelle om når han ba om ordet. Til stor overraskelse fulgte en utskjelling av Drangedalsposten for å trykke usannheter og at redaktøren er uetterrettlig. Straume hevdet at:
  –Jeg har gjort en veldig god jobb og har veldig god samvittighet, jeg har blitt dratt inn i en familietragedie. Her omtaler Straume sin rolle som støttekontakt, et forhold som er politianmeldt. Les også side 2.
  –Jeg kommer til å ta dette videre med PFU (pressens faglige utvalg). Jeg håper vi får en lokalavis som er etterrettlig, avsluttet Straume.

  Jeg føler meg krenket
  Brukeren sier selv at han føler seg krenket på det sterkeste.
  –Min familie er ikke- og opplever ikke noen tragedie, slik Magnus Straume påsto i kommunestyresalen sist torsdag.
  Brukerens nære venn siden 1974 opplyser at det overhode ikke dreier seg om en familietragedie.

  Brutt taushetsplikten
  –Straume har jo med dette opptrinnet både brutt taushetsplikten, samt gitt usaklige opplysninger i den hensikt å skade familiens rykte. Vi setter pris på om kommunen tar grep i denne saken, uttaler en representant for familien.

  Ordfører Lohne
  Ordfører Tor Peder Lohne forklarer at han ble tatt på senga og ikke var forberedt på hva Straume ville si.
  –Mitt fokus var på oppstarten av det viktige arbeidet med ny kommuneplan. Jeg likte ikke det Magnus sa og jeg har snakket med Magnus om dette. Det var heller ingen grunn til at han skulle be lokalavisa forlate lokalet, sier ordfører Lohne.

  Reagerer kraftig
  –Dette høres ut som en veldig spesiell situasjon som vi heldigvis ikke opplever ofte her til lands. Det virker som om denne kommunestyrerepresentanten viser total mangel på kunnskap om, og respekt for medienes samfunnsrolle, opplyser Reidun K. Nybø, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

  Norsk presseforbund
  Gitt at den fremstillingen jeg har fått er korrekt, er dette mildt sagt oppsiktsvekkende, opplyser Kristine Foss, jurist/Presseforbundets offentlighetsutvalg.
  –At en politiker reiser seg og ber en journalist forlate lokalet på ti sekunder vitner om svært liten innsikt i egen myndighet og i kommunelovens regler om lukking av møter i folkevalgt organ. I tillegg – og enda mer alvorlig – viser det en grunnleggende mangel på forståelse for betydningen av åpenhet i et lokaldemokrati og behovet for at mediene dekker møter i folkevalgte organ. Lokal­befolkningen i Drange­dal har en opplagt rett til å følge politikernes diskusjon og behandling av kommuneplanen, og det er dette vedkommende politiker prøver å hindre ved å be redaktøren forlate lokalet, forklarer Foss.
  –Jeg mener man må kunne stille spørsmål ved om han er egnet som lokalpolitiker med så liten forståelse for betydningen av å ha medier til stede under denne type diskusjoner. –Jeg håper i hvert fall han får en skikkelig irettesettelse slik at dette ikke skjer igjen, sier Kristine Foss.

  Magnus Straume har kommentert denne saken i et eget leserinnlegg side 19 i papiravisa.

  KOMMUNELOVEN: Møter i folkevalgte, kommunale organer, er åpne for alle, se kommuneloven § 31 nr. 1. Dette gjelder først og fremst kommunestyre, formannskap.
  Hvis dørene skal lukkes, må det foreligge et vedtak fra organet selv, og dette vedtaket må vise til en lovhjemmel i kommuneloven § 31 nr. 2,3,4 eller 5.

  (Leserinnlegget fra side 19 i papiravisa)

  Støttekontaktsakens bakgrunn

  Jeg ble umiddelbart før samling i kommunestyresalen torsdag 5.april gjort oppmerksom på at det var mye prat på bygda om min tidligere rolle som tidligere støttekontakt. På den bakgrunn ba jeg ord­fører om et par minutter for en redegjørelse før vi startet på dagens tema. Utover at jeg ba om å redegjøre om «støtte­kontaktsaken» kjente ikke ordfører til hva jeg ønsket å si. Dette var en opplysning til de tilstedeværende og var ikke ønskelig å bli referert i media. På den bakgrunn ba jeg tilstede­værende journalist, redaktør Jan Magne Stensrud, forlate rommet. Da han ikke reagert sa jeg at jeg kunne vente ti sekunder slik at han fikk tid til å komme ut. Han ble sittende.
  Jeg sa da at grunn til at jeg ba han forlate rommet var at jeg finner han uetterrettelig. Deretter redegjorde kort for at jeg hadde god samvittighet for den jobben jeg hadde gjort som støttekontakt og at etter min oppfatningen bunner saken i en familietragedie, eller sagt med andre ord; indre motsetninger i familien.
  Jeg er anmeldt til politiet av brukerens søster og ikke av revisor slik Drangedalsposten skriver.
  Jeg har vært til avhør og ser frem til politiets videre etterforskning av saken.

  Magnus Straume

   

  Nytt

  Publisert 13.04.2018 - 17:11

  Nettproblemer

  Vi beklager overfor våre lesere at vi har hatt problemer med vår nettavis. Vi jobber med saken og håper problemet blir løst raskt.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 12.04.2018 - 13:39

  Støttekontaktsakens bakgrunn

  Magnus Straume ba om å at følgende leserinnlegg kom på trykk i Drangedalsposten 12. april. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 12.04.2018 - 09:26
  magnus straume7.jpg

  –Jeg vil be redaktøren i lokalavisa forlate lokalet innen 10 sekunder

  Mens ordføreren ønsket velkommen ba gruppeleder og medlem av formannskapet Magnus Straume om ordet. Straume åpnet sitt innlegg med å be redaktøren i Drangedalsposten forlate kommunestyresalen. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 22.03.2018 - 09:15
  erik gravrok.jpg

  Spiller dataspill på proffnivå fra Drangedal

  Da Erik «Simsy» Gravrok, 26, signerte proffkontrakt som profesjonell gamer, flyttet han fra Hamar til Drangedal for å få de optimale spilleforholdene.– Huset etter besteforeldrene mine var ledig. Bredbåndsforholdene her er fantastiske, sier Erik som spiller dataspill på verdensnivå.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 08.02.2018 - 13:18

  ANNONSEN HAR DESSVERRE IKKE KOMMET MED I DAGENS AVIS:

  Betania TørdalSamling, lørdag 10 feb..kl.17Tale v/ John Langerud.Tom m/Grenlandsteamet.Kjetil Netteland. Kafe`. Velkommen

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 02.02.2018 - 11:01
  nav drangedal.jpg

  Best i Telemark

  I løpet av 2017 har NAV Drangedal skaffet arbeid til 132 personer.–Fantastisk bra, det viser at de er flinke til å bry seg om folk, sier Terje Tønnesen, direktør for NAV Telemark.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 04.01.2018 - 09:24

  Mangler aviser

  Abonnentene i Neslandsvatn – Sannidal – Kragerø får ikke avisen før i morgen, fredag 4. januar på grunn av tekniske problemer. Vi beklager dette. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 23.11.2017 - 09:29
  Diskuterer spor3.jpg

  Ingen gaupejakt neste år

  Rovviltnemnda i region 2 (Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Buskerud) har vedtatt at det ikke skal åpnes for kvotejakt på gaupe i 2018.– Nedskytingen har vært for hard tidligere år, sier leder av nemnda, Jørund A. Ruud.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 23.11.2017 - 09:24
  NSB lohne.jpg

  Etter at regjeringen besluttet å legge trafikken på Sørlandsbanen ut på EU anbud, har frykten om at toget i fremtiden ikke vil stoppe ved Drangedal stasjon begynt å spre seg. Telemark fylkeskommune reagerte med å sende et brev til Samferdsels­departementet for å be om avklaring i saken. –Dette finner vi oss ikke i, sier ordfører Tor Peder Lohne.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 16.11.2017 - 09:56
  lauvåsen 3.jpg

  Vil rive Lauvåsen 3

  Lauvåsen 3 skal rives. Kommunen har satt av 250 000 kroner til arbeidet.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 16.11.2017 - 09:47
  kommunestyresalen.jpg

  Snart kan du gifte deg i kommunestyresalen

  Fra 1. januar 2018 blir det kommunenes ansvar å gjennomføre borgerlig vielse. Du kan da bli viet av ordfører Tor Peder Lohne i kommunehuset i Drangedal.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 16.11.2017 - 09:41
  Arne Olav Tveit.jpg

  Vil starte lakseklekkeri

  Går alt etter planen håper Arne Olav Tveit å ­kunne starte produksjon av lakseyngel våren 2019 fra sitt landbaserte lakseklekkeri ved Dyvik i Nedre Toke, mellom Heldøla og Merkebekk. Ei 2,7 mål stor tomt planlegges klargjort i løpet av ­vinteren.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 10.11.2017 - 10:44
  Nye æresmedlemmer.jpg

  Æresmedlemmenes kveld i Drangedal IL

  Drangedal IL markerte lørdag kveld at laget er 110 år gammelt. Det var en storstilt fest for 10 år siden da laget feiret 100 år. Lørdagens feiring sto i æres­medlemmenes tegn og seks nye ble ­utnevnt.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 10.11.2017 - 10:36
  Fylkeshuset-sommer-2013.jpg

  Krangel om fylkesnavnet Vest Viken

  Navnet Vest Viken forener begge fylkene, forklarer fylkesordfører i Vestfold Rune Hogsnes (H). Respektløst og en vits, sier Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) fra telemarksbenken. På fredag møtes fylkespolitikerne til navneholmgang i Larvik. Jeg håper på forhandlingsvilje, sier fylkesordfører i Telemark Sven Tore Løkslid. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 02.11.2017 - 09:44
  rød sløyfe to jenter på veien.jpg

  Gikk fra Drangedal til Herkules for kreftsaken

  Hele den lange veien fra Drangedal til Herkules delte Veronica og Marthe ut flyers med oppfordring om å støtte Rosa Sløyfe aksjonen.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 02.11.2017 - 09:37
  hovedbilde fjøs.jpg

  Bygger storfjøs til 50 dyr

  – Enten må en satse stort, eller la være, mener Thomas Lohne i Tørdal, og bygger et av bygdas største og mest moderne fjøs for løsdrift. ­Nærmere 50 dyr skal ha sin plass i det 800 ­kvadratmeter store fjøset når det står nøkkel­ferdig i midten av desember.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 31.10.2017 - 12:15

  Leteaksjon avblåst

  Leteaksjon avblåst: Politiet melder nå på twitter at den savnede er funnet død i skogen ved Eikåsen. Pårørende er varslet. Politiet takker samtidig alle som har deltatt i leteaksjonen.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 31.10.2017 - 09:33
  Leiteaksjon Kåsgrenda Sea King-helikopter og biler 30102017.jpg

  Fortsetter letingen

  Lensmann Kornmo Enger opplyser at letingen etter Nils Jørgen Kaasa fortsetter. Politiet har utvidet søkeområdet og søker nå med båt på Oseidvannet og Bjorvann. Et Seaking helikopter med varmesøkende kamera er også satt inn. Lensmannen forteller at mange lokale har meldt seg som frivillige letemannskaper. I går ettermiddag var til sammen 60 personer fra sivilforsvar, politiet, røde kors og lokale med i letingen etter Nils Jørgen.   

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 30.10.2017 - 10:26
  leteaksjon politi røde kors.jpg

  Letingen etter Nils Jørgen Kaasa (85) trappes opp

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 19.10.2017 - 10:07
  unicef lohne.jpg

  Ordfører Lohne ber om hjelp

  Årets TV aksjon gjennomføres førstkommende søndag. Ord­fører Tor Peder Lohne oppfordrer flere til å stille som bøssebærere i Stranna. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 19.10.2017 - 09:56
  Kraftstasjonsområde ill foto.jpg

  Bygger kraftstasjon til 97 millioner kroner

  I løpet av 2020 forventes det drift av Nye Suvdøla Kraftstasjon.  Den nye kraftstasjonen vil produsere 47 Gigawatt. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 28.09.2017 - 12:36
  pyton june med slangen.jpg

  –Min Kongepyton heter Linea

  15 år gamle June Dahlin har skaffet seg et noe uvanlig kjæledyr, en yellow belly kongepyton som hun har døptLinea. En voksen kongepyton kan bli 1,5 meter lang.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 28.09.2017 - 11:17
  busstur.jpg

  Busselskap med godt omdømme

  Nylig ble Drangedal Bilruter rangert på toppen i en under­søkelse gjort av fylkeskommunen.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 28.09.2017 - 10:00
  Henne Pål sept 17.jpg

  Rekordomsetning av boliger i 2017

  Det blir rekordomsetning av eiendommer i Drangedal i 2017. Frem til 26. september er det omsatt 112.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 25.09.2017 - 17:58
  bombegjenstand.jpg

  Ufarlig «bombe»

  Bombefunnet ved gjenvinningsstasjonen  viser seg å være ufarlig.  

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 25.09.2017 - 16:43
  bombe.jpg

  Bombefunn på Stemmen

  En bombelignende gjenstand ble mandag ettermiddag funnet på gjenvinningsanlegget IATA. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 25.08.2017 - 09:18
  Hans olav aakre spiser.jpg

  Spiste 40 år gammelt blåbærsyltetøy

  – Nja, det var kanskje ikke noe «nam nam». Men, grei smak, sier Hans Olav Aakre da han smakte på et 40 år gammelt blåbærsyltetøy.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 24.08.2017 - 10:06
  Kåre.jpg

  Tidligere motstandsmann kastes ut av Norge

  Den tidligere motstandsmannen Kåre Grunnsund (92) kom i 2016 hjem med et ønske om å få lov til å bli begravet i sin hjembygd  Drangedal. Kåres søknad om statsborgerskap ble henlagt, nå må han forlate Norge innen 29. august. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 17.08.2017 - 10:58
  rådet bratt ved tokestua.jpg

  –Politikerne bryr seg lite om de svakeste

  Vi har kjempet i mer enn 10 år. Politikerne bare snakker og snakker, men gjør ingen verdens ting, opplyser Knut Jens Kåsa som selv sitter i Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 09.08.2017 - 08:28
  Avisgjengen.jpg

  Åpen dag i Drangedalsposten

  Torsdag 10. august mellom klokka 10 og 14 holder Drangedals­posten åpen dag i nye lokaler. Vi serverer ­kaffe og gratis vafler. 

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 07.07.2017 - 10:55
  sommernes innbygger sigtru nesland.jpg

  Sommerens innbygger

  –Prisvinneren er en kreativ, driftig, godt voksen dame som har vist mot og evne til å mobilisere folk for å ta tak i sitt eget nærmiljø.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 07.07.2017 - 10:38
  sydame Torbjørg.jpg

  – Det er gøy å sy egne klær

  Torbjørg Nybråten 90 år syr fortsatt egne klær. – Det er hobbyen min, sier hun.

  » Les hele saken

  Nytt

  Publisert 07.07.2017 - 10:30
  3. Wenche Straume tomatplanter.jpg

  Kjerringa mot Straumen

  Mer miljøvennlig blir det­ ­neppe, der planter, dyr og mennesker nyter den grøden usprøyta jord kan gi.På Strømland gård på ­Straume har økologibonde Wenche Straume gjort det som ­regjering, miljøforkjempere og stadig flere folk ber den norske bonden om å gjøre: gi oss ­reinere mat som ikke er ­skadelig!

  » Les hele saken