Tips oss: Send e-post  |  Telefon: 35 99 69 90

Meningsmåling

Vår meningsmåling er ikke aktiv for tiden


 • 1100%
   
 • Antall stemmer: 5405

Været

Drangedalsposten

Drangedalsveien 3301
3750 Drangedal

Tlf: 35 99 69 90

post@drangedalsposten.no

Rubrikkannonser= 1 innrykk 210,- 2 innrykk 260,- .....5 innrykk 400,- + mva
Annonsepris per spalte-mm: 9,- (annonseside). Eks mva
 

Facebook

Klikk for å besøke vår Facebook gruppe:

Facebook

(Dette er en såkalt "Gruppe", og ikke en "Side". Derfor vanskelig med Liker boks som mange bruker.)

Nytt

Print Tips en venn
Av Drangedals Posten 23.11.2017 kl. 09:29

  Ingen gaupejakt neste år

  Rovviltnemnda i region 2 (Telemark, Aust-Agder, Vestfold og Buskerud) har vedtatt at det ikke skal åpnes for kvotejakt på gaupe i 2018.– Nedskytingen har vært for hard tidligere år, sier leder av nemnda, Jørund A. Ruud.

  ARKIVFOTO av gaupejegere

  Undersøkelser viser at vi nå har kommet en del under bestandsmålet som skal være på 12 familiegrupper, hverken mer eller mindre, mens det i dag er påvist ni familiegrupper av gauper i regionen. Det tilsvarer 53 dyr.
  – Det betyr at vi er for lavt og bestanden må opp. Faktisk har det gjennom de to siste årene vært skutt så mye gaupe at man ikke har vært opp til bestandsmålet, sier Jørund A. Ruud i rovviltnemnda i region 2.

  – Det hender at det er naturlige endringer i bestanden som gjør at det tar noe lengre tid for gaupebestanden å øke opp til det vedtatte antall. Noen ganger fødes det mindre kull, eller det kan skje andre hendelser, forklarer Ruud.
  – For eksempel var det gitt skadefelling på to gauper i sommer, men fordi to gaupeunger ble ihjelkjørt av bil, ble det ingen annen felling. Det er likevel klart at det har gått ned på rovviltskadene de seinere åra.

  LES HELE SAKEN I UKENS PAPIRAVI