• Politiet ber publikum om tips og opplysninger i forbindelse med at den 58 år gamle Johnny Ruby, bosatt i Strandgata i Prestestranda, ble overfalt og banket opp av maskerte menn, natt til forrige fredag, og som fire dager seinere ble funnet død i sin bolig i Strandgata. På bildet er politibetjent Ida Bohlin Thorsen (t.v.) og politiførstebetjent Herbjørn Odden på åstedet torsdag middag for å gjøre noen undersøkelser.
    Bilde 1 av 1 Politiet ber publikum om tips og opplysninger i forbindelse med at den 58 år gamle Johnny Ruby, bosatt i Strandgata i Prestestranda, ble overfalt og banket opp av maskerte menn, natt til forrige fredag, og som fire dager seinere ble funnet død i sin bolig i Strandgata. På bildet er politibetjent Ida Bohlin Thorsen (t.v.) og politiførstebetjent Herbjørn Odden på åstedet torsdag middag for å gjøre noen undersøkelser.

Mistenkelig dødsfall

Tirsdag ettermiddag, 9. april, ble 58 år gamle Johnny Rudy, bosatt i Drangedal gjennom noen år, funnet død på sin bopel i Strandgata i Prestestranda. Rudy ble fire dager tidligere, natt til fredag 5. april, overfalt og banket opp av maskerte menn, etter at de hadde brutt seg inn i leiligheten hans.

Det var ved 16.30-tiden tirsdag at politiet tok seg inn i leiligheten mannen leier i Strandgata i Prestestranda, vis-á-vis Drangedal gjestgiveri. Bakgrunnen var en bekymringsmelding fra pårørende som ikke kom i kontakt med mannen. Da politiet, utstyrt med skjold, tok seg inn i leiligheten, fant de den 58 år gamle Johnny Rudy død.

Overfalt og banket

Rudy ble natt til forrige fredag, overfalt av trolig to maskerte menn som trengte seg inn i leiligheten og banket han opp. Rudy klarte selv å melde overfallet til politiet, men gjerningsmennene var forsvunnet da politiet kom fram. Mannen ble deretter bragt til sykehus med ambulanse samme natt.

– Han ble behandlet for skadene, og seinere sendt hjem, forteller politiadvokat Christian Ytterbø til Drangedalsposten fredag formiddag.

Ingen mistenkte

– Politiet har ingen mistenkte i forbindelsen med voldsutøvelsen mot Rudy fredag, opplyser Ytterbø.

– Mannen ble også for få måneder siden overfalt og fikk sin daværende leilighet i Mjelkåsen knust og ødelagt. Ser politiet noen sammenheng mellom disse sakene?

–Politiet ser på forhistorien, men har ingen konkrete koblinger mellom disse to hendelsene. Etterforskningen fortsetter, svarer Ytterbø.

Ingen sikker dødsårsak

Etter at politiet fant Johnny Rudy død på tirsdag ble han sendt til obduksjon i Oslo. Torsdag ettermiddag fikk politiet en foreløpig obduksjonsrapport der de konkluderer med at det ikke er noen sikker dødsårsak. Det svekker politiets teori om at det kunne være en sammenheng mellom volden Rudy ble utsatt for på forrige fredag og at han døde få dager etterpå. Rapporten sier at det ikke er noen tegn på ny eller annen vold, forteller Ytterbø. Den endelige obduksjonsrapporten kan forventes om et par måneder.

Ber om tips

– Vet politiet når mannen døde?

– Det er ikke stadfestet når han døde, men vi ber publikum om tips for når de har sett ham eller andre opplysninger som kan være nyttige i etterforskningen. Det er satt ned et etterforskningsteam i Kragerø, og folk som kan ha opplysninger må gjerne henvende seg dit eller til politiet på telefon 02800 direkte, avslutter politiadvokat Christian Ytterbø.

Etter det Drangedalsposten kjenner til var det flere personer i Prestestranda som observerte og pratet med Johnny Ruby seinere denne fredagen han ble banket opp, samt også på lørdagen.