Dposten-2-rgb

Opplagsvekst for Drangedalsposten

–Jeg er kjempefornøyd. Opplagsvekst er et tydelig tegn på at Drangedalsposten står sterkt i bygda og at
avisa har et innhold som folk etterspør, forklarer redaktør Jan Magne Stensrud.

Kjell Peder Haugene, Øystein Rugtveit (styreleder), Jan Magne K. Stensrud, Nils Sætre, Inger Lehne Solheim og Vebjørn Stigen.
FOTO: Vibeke Elefskås

–Vi gleder oss selvfølgelig stort over opplagsvekst. Drangedalsposten er inne i en positiv utvikling og vi får god respons på innholdet, forklarer redaktør Jan Magne Stensrud.

– Opplagsvekst er det beste signalet på at lokalavisa leverer et innhold som folk setter pris på. Det at Drangedalsposten får flere abonnenter i et marked hvor vi allerede hadde flere abonnenter enn det er husstander er ekstra positivt, forklarer Stensrud.

–Jeg opplever at folk er sultne på lokale nyheter. Folk ønsker å bli oppdatert på alt som skjer i lokalsamfunnet. I Drangedalsposten skal vi jobbe hardt for å sikre et godt og variert innhold og at opplagsveksten fortsetter, sier redaktør Stensrud.

LLA konferanse i Drammen

Opplagstallene ble lagt frem under LLA (Landslaget for lokalaviser) sin landskonferanse i Drammen sist helg. Drangedalspostene er en av få aviser som kan vise til opplagsvekst på papir.

Stensrud holdt foredrag på LLA

Etter et år med mange krevende saker i kategorien grave­journalistikk ble redaktøren i Drangedalposten invitert til å holde to foredrag om erfaringene under årets LLA konferanse i Drammen. Ett under det som ble kalt Graveskolen og ett under tema «slik graver vi».

– Jeg fikk god respons på begge foredragene. Inspirerende å bli bedt om å fortelle hvordan vi har arbeidet med krevende saker, sier Stensrud.

Ny nettavis

– 8. april trykker vi på knappen, da lanserer vi vårt nye nettavisprodukt, drangedalsposten.no. Det betyr at folk i Drangedal vil få lokale nyheter mye raskere enn de er vant med. I praksis får abonnentene en ny avis de kan lese på nettbrett, pc eller mobiltelefonen. Uansett hvor de befinner seg i verden kan de lese siste nytt fra Drangedal, opplyser redaktør Jan Magne Stensrud som nylig disputerte til sin doktorgrad.

Doktor Stensrud

Stensrud har i løpet av de siste fire årene gjennomgått en forskerutdanning og kan nå titulere seg doktor eller PhD.

PhD (Philosophia doctor) er den ­høyeste akademiske utdanningen det er mulig å få.

Disputasen ble markert med kake i redaksjonen og ­gratulasjoner fra kolleger.