• Mathilde Reiersdal og Tor Reidar Vøllestad Haugen
  Bilde 1 av 4 Mathilde Reiersdal og Tor Reidar Vøllestad Haugen
 • Her tenker de på miljøet. Hver lærer sin egen klesklype.
  Bilde 2 av 4 Her tenker de på miljøet. Hver lærer sin egen klesklype.
 • tskulebygg
  Bilde 3 av 4
 • tskule alle
  Bilde 4 av 4

Tradisjonsrik elevkafé ved Tørdal Skule

Endelig var dagen kommet da elevene ved Tørdal skule kunne invitere til kafe`. De har jobbet med forberedelser i flere dager og gledet seg, forteller en blid rektor Leif Bjørn Kilane.

Klokken 11 åpnet dørene. Inne var det pyntet og rigget til for den årlige elevkafeen på Tørdal skule. Lokalene fylles raskt med sultne besøkende.

–Dette har blitt en fin tradisjon, opplyser rektor Leif Bjørn Kilane. Elevene har forberedt seg i flere dager. Noen har tegnet plakater, mens andre har laget røre til svelene.

Nam nam, deilige sveler

Ved stekeplatene står Mathilde Reiersdal og Tor Reidar Vøllestad Haugen. De opplyser at det er stelt i stand syv liter røre av den populære svela. Hvert tiende minutt byttet elevene på. Mens den ene steker, står den andre for salget. Det er bare å henge i – sveler er populært, klokka 13 var det bare noen få sveler igjen. Jeg får en smaksprøve og kan bekrefte – svelene er kjempegode.

Ved et annet bord sitter Marte N. Malmberg og Elise Reiersdal. De selger kakebokser og forteller at pengene går videre til elevrådet som igjen disponerer til felles formål. Sjokoladeflarn er tydligvis mest populært, av den sorten er det bare en boks igjen.

Godt elevmiljø og godt arbeidsmiljø

Rektor Leif Bjørn Kilane opplyser at skolen har et godt elevmiljø og et godt arbeidsmiljø.

–Nå har jeg vært her siden januar 2016 og trives fortsatt veldig godt, sier han. Kilane opplyser at skolen har 33 elever fordelt på 1-7. klasse. Det lave elevtallet gjør at to og to klasser har undervisning sammen. Fra 2020 er elevtallet ved Tørdal skule forventet å synke til under 30, opplyser Kilane.