• Team Øverdal består av brødrene Knut Jarle, Jan Kristian og Harald Øverdal.  ALLE FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
    Bilde 1 av 3 Team Øverdal består av brødrene Knut Jarle, Jan Kristian og Harald Øverdal. ALLE FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
  • Harald Øverdal og Jet Voice
    Bilde 2 av 3 Harald Øverdal og Jet Voice
  • Harald Øverdal med hingsten Jet Voice (8år). Jet Voice kjørte inn til en tredje plass i Harpers Hannover på Solvalla lørdag 25. mai
    Bilde 3 av 3 Harald Øverdal med hingsten Jet Voice (8år). Jet Voice kjørte inn til en tredje plass i Harpers Hannover på Solvalla lørdag 25. mai

Blant de beste i verden

Team Øverdal med Jet Voice har klatret til topps blant de beste i verden. I helga kjørte Jet Voice inn til en respektabel tredjeplass under Harpers Hannover på Solvalla til jubel og applaus fra 30.000 mennesker.

I Harpers Hannover på Solvalla møtes verdens beste hester til travløpets svar på 5-mila. Det som skiller Harper Hanovers fra elitloppet er at distansen er dobbelt så langt. Vinneren av årets styrkeprøve ble Eelis med hjemmeadresse Solvalla kjørt av den finske kusken Olli Koivonen.

Jet Voice i god form
–Vi vet at Jet Voice takler denne distansen godt og vi visste før vi reiste hjemmefra på fredag at han var i form, sier Harald Øverdal. Vi snakket om det på forhånd og sikta oss inn mot å klare minst 6.plass. –I dette løpet var det 15 startende og de første seks får pengepremier, forklarer han. På rangeringen og oddsen før start lå ikke Jet Voice blant de beste.

På Solvalla er det 30.000 mennesker
Harald forklarer at Jet Voice kan være litt gira og stressa før løp. På Solvalla er det 30.000 mennesker og de sitter ikke akkurat stille. Publikum roper og skriker og det hamres løs på trommer når hestene kjører inn på banen. Harald forklarer at de satte på ørepropper og hette for at ikke hesten skulle miste konsentrasjonen.

Taktikken var å kjøre på sjans
Ut fra start fikk Jet Voice et fint spor. I dette løpet var det voltestart. Taktikken var å kjøre på sjans, komme oss inn mot railen og ligge der de to første rundene. Vi gamblet på en åpning mot slutten og det fikk vi. På de siste 7-800 meterne åpnet det seg og da var det full gass inn mot mål.

900.000 til vinneren
Premien til vinneren av Harpers Hannover er 900.000 kroner, andreplass får 450.000 kroner og tredjeplass premieres med 225.000 kroner, forteller Harald.

Team Øverdal
Team Øverdal består av brødrene Jan Kristian, Knut Jarle og Harald Øverdal som driver eget stutteri og hestehold på Voje i Drangedal. Pr. mai 2019 har brødrene 11 hester på stallen. Hingsten Jet Voice er 8 år og født og oppvokst på Valnes. Trener er Jan Kristian Øverdal. Ulefossingen Lars Anvar Kolle har vært fast kusk for Jet Voice og Team Øverdal de siste to årene.

Les mer om Team Øverdal her 

Harpers Hannover
Første gang Harpers Hannover ble kjørt var i 1968. Seieren gikk den gang til Big Lama, en svensk hest med fransk blod i årene. Mange kjente navn er å finne blant vinnerne.

Solvalla er Nordens største arena for travsport og ligger i Bromma i Stockholm. Travbanen har plass til 35 000 gjester og arranger hvert år Elitloppet, ett av vardens største travløp. Les mer her