-Den beste gaven jeg kunne drømt om

Da Asbjørn Åsland fylte 70 bestemte familien at de ville gi han en helt spesiell gave, og det fikk han. Lørdag 11.mai stilte 30 familie og venner opp på dugnad hjemme i Kroken.

Hele formiddagen kom det folk kjørende fra alle kanter. Noen fra Jessheim, andre fra Grimstad, Sannidal og den kanten. Noen bor i Kroken og hadde enda kortere reisevei til plassen Løvland, ikke langt unna Brødsjø stasjon.

Ny veranda
Allerede klokken 1100 var mange i sving. Mens tre spreke damer var i gang med å skrape uthuset, holdt en gjeng karer på med å sette opp reisverket til det som skal bli en flott veranda. Her er nieser, nevøer, venner, naboer, koner og ekser, barnebarn, døtre, søstre og brødre. Det ropes og skravles, folk springer i alle retninger, de fleste med noe de bærer på, men alle med et smil om munnen.

Ertesuppe og vafler
Inne på kjøkkenet ryker det fra en stor kjele med grønnsaker og røkte svineknoker. Det trengs skikkelig kost når 30 sultne arbeidsfolk skal mettes litt senere på dagen. På menyen står ertesuppe laget fra bunnen av og vafler på hemmelig oppskrift.  En av døtrene til Asbjørn er Stine Åsland, selveste Vaffeldronninga som slo seg opp med Telemarksrøra.