Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia etter at 29-åringen ble skutt i leggen.
FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia etter at 29-åringen ble skutt i leggen. FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD

Derfor skjøt politiet mot mannen i Bråtheia

15. mai ble en 29-årig mann skutt i beinet i Drangedal. Etterforskingsleder i Spesialenheten for politisaker, Helle Gulseth, sier til KV at både 29-åringen og alle relevante vitner nå er avhørt. Hun vil ikke si noe om hvilke vurderinger politiet gjorde under aksjonen på steder, det vil først foreligge når etterforskingen er ferdig.

Det var KV som først skrev om denne saken. Drangedalsposten har tidligere opplyst at politiet rykket ut på bakgrunn av en melding om en mann som fremsatte trusler.  Etter det Drangedalsposten kjenner til hadde mannen både kniv og stein i sin besittelse, men personer vi har snakket med opplyser at mannen ikke er voldelig. Politiet fikk melding om at 29-åringen hadde påført seg selv skade med en kniv, sier Gulseth.

Startet ved rundkjøringen
Episoden skal, etter det Drangedalsposten kjenner til, ha startet ved rundkjøringen. Politiet fikk etter hvert melding om at privatpersoner på stedet hadde klart å frata mannen kniven. Dette skjedde før politiet kom til stedet, skriver KV.

– Totalt så ble det avfyrt fem skudd. Dette omfatter både varselskudd og rettede skudd. Mannen blir truffet av ett skudd i leggen og det er én tjenestemann som avfyrte alle skuddene. Det er dette som Spesialenheten mener ligger til grunn som faktum i saken, sier Gulseth til KV.