– Velkommen inn til frivilligsentralen på jernbanestasjonen, inviterer daglig leder Trine Anette Larsen Østenå. Foto: Kjell Peder Haugene
– Velkommen inn til frivilligsentralen på jernbanestasjonen, inviterer daglig leder Trine Anette Larsen Østenå. Foto: Kjell Peder Haugene

Frivilligsentralen inn på stasjonen

Etter et halvt år med kontorlokaler på Planhuset, så har daglig leder av Drangedal frivilligsentral, Trine Anette Larsen Østenå, flyttet inn på Drangedal stasjon. Her er flotte lokaler, sentralt plassert, og aktiviteten har allerede begynt å spre seg.

– Nå har vi flyttet inn der vi skal være, sier daglig leder i Drangedal frivilligsentral, Trine Anette Larsen Østenå, og håper riktig mange finner veien inn på jernbanestasjonen i Prestestranda. Foto: Kjell Peder Haugene

Frivilligheten i Drangedal er så mangt. Det avspeiles også godt allerede i den aktiviteten og de innspill som daglig leder, Trine Anette Østenå, får. Her er filmklubb for unge, kafé og dans for eldre, her er faste gåturer fra bygdetunet og planer om både hundeklubb og handikapidrett er på gang.

Alle kan bidra
– Prøvetida på seks måneder er over, så nå begynner frivilligsentralen å finne sin plass. Fortsatt trenger vi innspill fra ulike lag og foreninger, enkeltpersoner og folk som vil hjelpe til, eller bare bidra til å skape gode møteplasser og miljø.
– Lokalene på jernbanestasjonen er flotte, og her er mange muligheter. Allerede er det lag som har sine styremøter her, Grete Roede arrangerer kurs, mens andre har kontorlokaler, forteller Trine Østenå.

Folket skal forme
– Vi skal ha en skikkelig innflyttingsfest 10. august, men vi kommer tilbake med et detaljert opplegg for den dagen. I løpet av sommeren så kommer vi til å ha en del åpent, og vi håper på mer og mer faste åpningstider. Ellers anbefaler vi folk til å følge med på nettsida vår og facebooksida. Det er nemlig ikke jeg som skal forme sentralen, men derimot folk som bor i Drangedal, fortsetter Østenå.
– Det vi kan gjøre er å legge tilrette for ulike aktiviteter, avslutter Trine Østenå og håper riktig mange finner veien innom henne i tida som kommer.