Kjørte i rus da dødsulykka skjedde

En 38 år gammel mann fra Vest-Telemark er siktet for uaktsomt drap etter at han frontkolliderte med Tore Lunden (54) på riksvei 38 ved Ytre Vefall, klokka 06.44, fredag 3. mai. Lunden

Innsatsleder Ståle Fulaas

, som var bosatt i Kroken, var på vei til jobb i Prestestranda da den fatale ulykken skjedde.
– Vi kan bekrefte at blodprøvene viser at 38-åringen som frontkolliderte med Lunden var beruset av bedøvende stoffer, og kjørte således i påvirket tilstand, opplyser politiadvokat Margrethe Øiestad ved Grenland politistasjon til Drangedalsposten.
– 38-åringen er siktet for uaktsomt drap, eller som det i paragraf 281 i straffeloven av 2005 heter: «uaktsom forvoldelse av død». Det gjenstår fortsatt en del etterforskning i saken, tekniske undersøkelser og avhør, opplyser Øiestad.
38-åringen er tidligere blitt dømt flere ganger for kjøring i ruset tilstand, opplyser Varden.