Kripos etterforsker skyting i Bråtheia

Kriminalpolitisentralen (Kripos) etterforsker fortsatt hendelsen der en 29 år gammel mann fra Drangedal ble skutt i beinet på ettermiddagen 15. mai, nær boligområdet Bråtheia i Prestestranda. En polititjenesteperson fra Sør-Øst politidistrikt avfyrte fem skudd da politiet skulle pågripe en funksjonshemmet mann, hvorav ett av skuddene traff mannen i leggen. Den skadde mannen ble først operert på Sykehuset Telemark, men seinere overflyttet til Univ

Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia etter at 29-åringen ble skutt i leggen.
FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD

ersitetssykehuset i Oslo for ny operasjon.
Sist fredag kom Spesialenheten for Politisaker med sin forklaring på hva som skjedde da 29-åringen ble skutt.
– Vi etterforsker tjenestepersoner i politiet om det er gjort noe straffbart. Etterforskningen pågår fortsatt og rapporten fra Kripos er ikke klar. Den kan ventes noe fram i tid, opplyser etterforskningsleder Helle Gulseth ved Spesialenheten for Politisaker på Hamar til Drangedalsposten tirsdag ettermiddag.