Guro Siljan Sør- Øst politidistrikt. Foto: Privat
Guro Siljan Sør- Øst politidistrikt. Foto: PrivatBilde 1 av 2
Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia etter at 29-åringen ble skutt i leggen. FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia etter at 29-åringen ble skutt i leggen. FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUDBilde 2 av 2

Politiaksjon i Drangedal

Trusler førte til skytingen i Bråtheia

Bakgrunnen for hendelsen i Bråtheia i går hvor politiet avfyrte skudd og traff en mann i leggen, var en melding til politiet om trusler, opplyser Guro Siljan ved Sør-Øst politidistrikt. Det er uklart hvor mange som har blitt truet.
–Var mannen bevæpnet da politiet avfyret skuddene ? Det kan jeg ikke gå inn på, sier Siljan.

Guro Siljan Sør- Øst politidistrikt. Foto: Privat

Guro Siljan ved Sør -Øst politidistrikt opplyser kl. 1526 at mannen som ble skutt er født i 1989 og bosatt i Drangedal. Mannen er tidligere domfelt, senest i 2013, blant annet for for grovt tyveri og besittelse av narkotika. –Selve hendelsesforløpet er det spesialenheten som etterforsker, sier Siljan.

Trusler
Bakgrunnen for hendelsen i går var en melding til politiet om trusler. Mannen er nå siktet for fremsettelse av trusler og forholdet blir etterforsket av politiet, forklarer Guro Siljan.

–Var mannen, bevæpnet da politiet avfyret skuddene ? –Det kan jeg ikke gå inn på, sier Siljan. Mannen er fortsatt på sykehus og får behandling. –Vi har foreløpig ikke foretatt noen avhør, opplyser Siljan, men det er flere lokale mennesker vi ønsker å snakke med til uken, legger hun til.

–Det er uklart om det er flere som har blitt truet, sier hun.

–Jeg er ikke kjente med at det er noen relasjon mellom mannen som fremsatte truslene og de som er blitt truet, kommenterer Siljan fra politiet.

Hendelsen som tidligere beskrevet
I går 15 mai klokken 1330 avfyrte politiet skudd mot en person i forbindelse med en politiaksjon i Bråtheia, opplyser operasjonsleder Per Arne Amundsen ved operasjonssentralen. Personen ble truffet i leggen. Politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr opplyser på telefon kl 1754 at politiets spesialenhet er på vei til Drangedal.

Politiets spesialenhet er rutemessig koblet inn, melder politiet på Twitter.  Det er ennå ikke kjent hva som var årsaken til skyteepisoden. Politiet sperret av deler av veien og et område i Bråtheia. Kriminalteknikere har vært på åstedet.