• Willy Richter med sine to Samojed hunder. Willy selger fuglekasser og annet trearbeid han har laget selv.
  Bilde 1 av 4 Willy Richter med sine to Samojed hunder. Willy selger fuglekasser og annet trearbeid han har laget selv.
 • På gjennomreise. Torbjørn Beitnes (5), Andreas Beitnes (2), Hanne Kvernes og Bjørn Erik Beitnes.
  Bilde 2 av 4 På gjennomreise. Torbjørn Beitnes (5), Andreas Beitnes (2), Hanne Kvernes og Bjørn Erik Beitnes.
 • Aud Kleiv, Laila Dale, Ann Kristin Kleiv, Willy Richter og Sigbjørn Dahle,
  Bilde 3 av 4 Aud Kleiv, Laila Dale, Ann Kristin Kleiv, Willy Richter og Sigbjørn Dahle,
 • Marius Baum valgte å flytte fra byen til Tørdal. Det angrer de ikke på. Nå har familien kjøpt hus og Marius spiller oldboysfotball hver torsdag og søndag. Her får han seg en nystekt vaffel i kiosken hos Aud Kleiv.
  Bilde 4 av 4 Marius Baum valgte å flytte fra byen til Tørdal. Det angrer de ikke på. Nå har familien kjøpt hus og Marius spiller oldboysfotball hver torsdag og søndag. Her får han seg en nystekt vaffel i kiosken hos Aud Kleiv.

Vårmarked i Tørdal

Vårmarked i Tørdal har allerede rukket å bli tradisjon. Siste helga i mai, de siste 7-8 årene, har en gjeng utstillerne rigget seg til med sine varer utenfor Joker i Tørdal.

Vårmarkedet i Tørdal åpnet fredag kl 0900. Allerede samme formiddag strømmet folk til det lille, men utrolig koselige markedet utenfor Jokerbutikken. På dette markedet selges alt fra hjemmelagede kaker, fuglekasser, blomster, jaktklær og leker til barna. Fredag holdt ungdomslaget kakebasar med 80 hjemmelagede kaker.

Marius Baum
Innflytter til Tørdal Marius Baum var en av de som fikk seg en nystekt vaffel i kiosken hos Aud og Ann Kristin Kleiv. Marius forteller at han jobber i helsevesenet i Porsgrunn.
–Jeg pendler Tørdal – Porsgrunn, men ikke hver dag. Jeg sover over i Skien to tre dager hver uke, sier han. Turen fra Tørdal til Porsgrunn tar en time og 20 minutter.

Ville bo landlig

Marius Baum valgte å flytte fra byen til Tørdal. Det angrer de ikke på. Nå har han og kona kjøpt hus og Marius spiller oldboysfotball hver torsdag og søndag. Her får han seg en nystekt vaffel i kiosken hos Aud Kleiv. 

Marius forteller at han og resten av familien ønsket å flytte fra byen og heller bo landlig.
–Først leide vi et sted, men allerede etter åtte måneder bestemte vi oss for å kjøpe et hus ikke langt fra Tørdal kirke. Nå har vi bodd her i tre år. sier han.

Risikosport
Marius forteller at han spiller oldboys fotball sammen med en gjeng andre tørdølinger hver torsdag og søndag.
–Det er risikosport – når gamlegutta barker ihop, lett fremoverbøyd med skruknotter går det unna, sier han og ler.