I 2018 ble Jan Kåre Moland skytterprins. Han er også leder av Drangedal Skytterlag som i år er delarrangør av 2. runde i Frende cup. FOTO: JAN MAGNE K: STENSRUD
I 2018 ble Jan Kåre Moland skytterprins. Han er også leder av Drangedal Skytterlag som i år er delarrangør av 2. runde i Frende cup. FOTO: JAN MAGNE K: STENSRUDBilde 1 av 4
Jan Kåre Moland, Dag Skarpodde, Hege Tengesdal, Hilde Kirkeby, Arve Øystein Naas, Eirik Tørnes Vrålstad, Bernt Einar Moland, Tor Fjellheim, Kari Fjellheim og Jon Fjellheim ( de siste tre er fra Sannidal).
Jan Kåre Moland, Dag Skarpodde, Hege Tengesdal, Hilde Kirkeby, Arve Øystein Naas, Eirik Tørnes Vrålstad, Bernt Einar Moland, Tor Fjellheim, Kari Fjellheim og Jon Fjellheim ( de siste tre er fra Sannidal). Bilde 2 av 4
Lea Sætre Tufte får elektronisk anvisning.
Lea Sætre Tufte får elektronisk anvisning. Bilde 3 av 4
Jan Kåre Moland er en populær instruktør og motivator for de yngste.
Jan Kåre Moland er en populær instruktør og motivator for de yngste. Bilde 4 av 4

1200 skyttere fyrer løs i juli

I slutten av juli blir det storinnrykk til Drangedal. Under norgescupen 2019 vil tusenvis av skyttere og publikum legge turen innom skytebanen i Fjerdingsmyrdalen til det som kanskje blir årets største sportslige arrangement i Telemark.

Norgescup (også kalt 2. runde i Frende cup eller Drangedalsstevnet ) arrangeres i perioden 31. juli-3. august. Skytterlagene Drangedal, Froland og Kristiansand og omegn arrangerer ett banestevne hver, mens Mykland arrangerer 2 stang og felthurtig stevner og Kristiansand og omegn arrangerer et stang og felthurtig stevne.

Flere tusen til Drangedal
–Vi håper på rundt 1200 deltakere, sier Jan Kåre Moland. Med reisefølge, familie og tilskuere er det ikke umulig at flere tusen mennesker legger turen til Drangedal denne uka.

1600 dugnadstimer
Klubbleder Jan Kåre Moland og resten av gjengen bak arrangementet regner med å legge ned 1700 dugnadstimer.
–Ikke et skytterstevne uten vafler, kommenterer Arne Palerud. Klubben regner med at det minst vil gå med 100 liter vaffelrøre for å tilfredsstille sultne skyttere og publikum.

Drangedalstevnet
Norgescupen arrangeres samtidig som Drangedalstevnet 2019. Dette stevnet har egne særpregede medaljer og 4 ulike vandrepokaler på 200 m i kl. 3-5. Jysereidpokalen II som går til vinneren av mesterskapet. Sparebankpokalen II som går til vinner av 25 skudden. Neslandsvatn Byggsenter pokal II som går til vinner av 15 skudden. VRS-pokalen som går til vinneren av 10 skudden, opplyser Moland.

Sannidal Skytterlag
I tillegg til FC i Froland og FC Kristiansand og omegn, arrangerer Sannidal Skytterlag åpent banestevne (onsdag-lørdag).

Skyttercamp
Dag Skarpodde opplyser at det vil bli satt opp en skyttercamp i Drangedal ved gamle skytebanen. Her er det muligheter for å få strøm.

Jan Kåre Moland, Dag Skarpodde, Hege Tengesdal, Hilde Kirkeby, Arve Øystein Naas, Eirik Tørnes Vrålstad, Bernt Einar Moland, Tor Fjellheim, Kari Fjellheim og Jon Fjellheim ( De siste tre er fra Sannidal).

Klubbhuset til Drangedal idrettslag
vil være åpent. Her er det dusj og toaletter.

Baneinformasjon
Drangedal Skytterlag har sin 200 m med 15 skiver, 100 m med 12 skiver og skytterhus på Drangedal Skytesenter som ble bygd ferdig og åpnet i 2009.

60-70 personer i sving
Jan Kåre Moland regner med at mellom 60-70 personer vil være i sving i løpet av den uka norgescupen avvikles.

100.000 i overskudd er realistisk
Klubben håper å sitte igjen med 100.000 kroner i overskudd. Det koster å drive et skytterlag, og mye av det vi tjener går til klubbens ungdomsarbeid, sier Moland og legger til at rekrutteringen til klubben er god.
–Skyting er den nest største idretten i Norge etter fotball, opplyser Dag Skarpodde.