Hulfjell gård og Gautefallheias natur vil være to arenaer når TV 2 dekker kjendisparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaards rundreise i Drangedal, her representert med den­ ­lokale prosjektgruppa for arrangementet; Olav Lia (t.v.), Jan Terje Dahle, Jan Halvor Høidalen og Eystein Siem Eriksen.
Hulfjell gård og Gautefallheias natur vil være to arenaer når TV 2 dekker kjendisparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaards rundreise i Drangedal, her representert med den­ ­lokale prosjektgruppa for arrangementet; Olav Lia (t.v.), Jan Terje Dahle, Jan Halvor Høidalen og Eystein Siem Eriksen.Bilde 1 av 2
Petter Pilgaard og Vendela ­Kirsebom besøker ­Drangedal 23. og 24. juni.
Petter Pilgaard og Vendela ­Kirsebom besøker ­Drangedal 23. og 24. juni.Bilde 2 av 2

Byr Vendela og Petter på det beste av Drangedal

Visit Telemark, i samarbeid med TV 2, byr på en skikkelig god smak av Drangedal når de uka 24. – 29. juni arrangerer Telemarksveka. Et flott opplegg venter kjendisparet Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard, hvor de blant annet skal få oppleve Hulfjell gård, klatring og sykling på Gautefall, samt luksushytte på Lia hyttegrend.

Arbeidet med å lage til et hyggelig og flott opplegg, når TV 2 drar i gang sine daglige sendinger fra Telemark i uke 26, er på det nærmeste klart fra reiselivet i Drangedal sin side. Reiselivskoordinator Eystein Siem Eriksen har sammen med Jan Halvor Høidalen fra Hulfjell gård og vannpark, Olav Lia fra Gautefall Event og Jan Terje Dahle fra Dahle hjorteoppdrett, sydd sammen et døgnlangt opplegg for å framvise essensen av Drangedal gjennom TV 2s fjernsynskanaler.

Utforske, utfordre og underholde
– Ja, det er ikke bare gjennom fjernsynskanalene innslagene kommer til å bli sendt ut, men også direkte på forskjellige sosiale plattformer og TV 2 Sumo, forklarer Siem Eriksen.
– Årets opplegg med Telemarksveka er at Visit Telemark har satset et betydelig beløp på å få kjendisparet fra «Kjendis-Farmen»; Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard, med på å utforske, utfordre og underholde på en rekke destinasjoner i fylket. Foruten at paret skal tilbringe en kveld, ei natt og store deler av neste dag i Drangedal, skal også verdensarven på Rjukan og Notodden besøkes, fruktbygda Sauherad, Grenland, samt Langesund.

Petter Pilgaard og Vendela ­Kirsebom besøker ­Drangedal 23. og 24. juni.

Smaken av Drangedal
Opplegget starter med at TV 2, med Kirsebom og Pilgaard, sammen med værmelder Eli Kari Gjengedal og en fotograf, inntar ei velutstyrt hytte på Lia hyttegrend, hvor Olav Lia vil være vertskap, allerede sankthansaften. Her får gjengen servert ei hjortegryte med kjøtt fra Dahle hjorteoppdrett ved oppdretter Jan Terje Dahle. Etter overnatting på Lia, går ferden til Hulfjell gård på formiddagen for nye opplegg, hvor den da nyåpnede Hulfjell vannpark vil stå i fokus. Vannparken, som åpner 22. juni, vil denne dagen; 24. juni, ha tilbud om gratis inngang til både vannpark og besøksgård. Gratis is til de yngste kan arrangøren også friste med. I tillegg vil Tokedølen sørge for å frakte besøkende gratis fra Steinbrygga i Prestestranda og ut til Hulfjell, med retur, både formiddag og middag/ettermiddag.

Lokalt marked
– Opplegget på Hulfjell blir litt i Farmen-atmosfære, med et lite marked hvor det blir framvist lokalt håndverk, så som smiing fra Werner Blaas, bunadsøm fra Nåla i stakken og ulike hjorteprodukter fra Dahle hjorteoppdrett. Mulig det kommer noen flere til, forteller Eystein Siem Eriksen.
Videre blir det en liten konkurranse der Petter Pilgaard, som under Farmen-serien ofte påpekte at han ville bli en «skikkelig mann», skal få delta. Nå skal han få anledning til å møte den røslige melkebonden Tom Kristian Moland til edel kappestrid i vannparkens hinderløype.
Ellers vil Knut «Sputnik» Storbukås spille og underholde, det blir gjensyn med enkelte av dyra fra Farmen-gården, og i det hele tatt noen hyggelige timer med mulighet for publikum til å være tilstede.

Utfordres i Drangedals natur
Turen går på ettermiddagen opp til Gautefall, hvor Olav Lia tar Petter og Vendela med på en klatretur i via ferrataen opp 170 høydemeter til toppen av Hegneknuten. Derfra går turen til fots og på terrengsykkel inn til Himmelriket, hvor kjendisparet blir utfordret på terrengsykling i de flotte svaberga. Selveste Eli Kari Gjengedal skal sende TV 2-værmeldinga direkte fra den spektakulære dalgropa, samt at TV 2 vil sørge for flere direktesendinger på deres facebookside. Dette er noe helt nytt, så Drangedal og Telemark blir første prøvestein. Etter et travelt døgn i Drangedal drar «TV 2-sirkuset» videre til nye opplevelser og dager med Vendela Kirsebom, Petter Pilgaard og Eli Kari Gjengedal til fruktbygda Sauherad og andre utvalgte steder i Telemark.
Takket være at Drangedal kommune har gått inn med en sponsing, så blir Drangedal representert i programoppsettet og er først ut.