Fotomodellen Vendela Kirsebom klipper snora for offisiell åpning av Hulfjell vannpark, bivånet av verten Jan Halvor Høidalen (t.v.) og fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø.
Fotomodellen Vendela Kirsebom klipper snora for offisiell åpning av Hulfjell vannpark, bivånet av verten Jan Halvor Høidalen (t.v.) og fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø.Bilde 1 av 9
Verten Jan Halvor Høidalen (t.h.) hadde fått god hjelp til å kaste glans over åpningen av Hulfjell vannpark med fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø (t.v.), Petter Pilgaard, Eli Kari Gjengedal og ­Vendela Kirsebom.
Verten Jan Halvor Høidalen (t.h.) hadde fått god hjelp til å kaste glans over åpningen av Hulfjell vannpark med fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø (t.v.), Petter Pilgaard, Eli Kari Gjengedal og ­Vendela Kirsebom.Bilde 2 av 9
3. Hulfjell åpningen horden går i vannet
Bilde 3 av 9
5. Hulfjell Tokedølen ankommer 24062019
Bilde 4 av 9
Helén Serkland Pettersen og Jan Terje Dahle fra Dale hjort ga ut smaksprøver av speka hjortestek med rømme og tyttebær.
Helén Serkland Pettersen og Jan Terje Dahle fra Dale hjort ga ut smaksprøver av speka hjortestek med rømme og tyttebær.Bilde 5 av 9
Smeden Werner Blaas (t.v.) veileder sønnen Jerôme Blaas i hvordan man lager en krøll på jernet.
Smeden Werner Blaas (t.v.) veileder sønnen Jerôme Blaas i hvordan man lager en krøll på jernet.Bilde 6 av 9
Ingunn Tveit driver «Nåla i Stakken» og syr og monterer en rekke forskjellige Telemarks-bunader, som hun her viste fram på Hulfjell.
Ingunn Tveit driver «Nåla i Stakken» og syr og monterer en rekke forskjellige Telemarks-bunader, som hun her viste fram på Hulfjell.Bilde 7 av 9
To slitne badeduellanter; Tom Kristian Moland (t.v.) og Petter ­Pilgaard får oppmuntrende ord fra Vendela Kirsebom.
To slitne badeduellanter; Tom Kristian Moland (t.v.) og Petter ­Pilgaard får oppmuntrende ord fra Vendela Kirsebom.Bilde 8 av 9
Køen av unge som ville bade var lang, men badingen måtte begrenses til en time ad gangen. Her står første pulje forventningsfulle og klare.
Køen av unge som ville bade var lang, men badingen måtte begrenses til en time ad gangen. Her står første pulje forventningsfulle og klare.Bilde 9 av 9

Folkefest da Vendela åpnet vannparken

Med et enkelt klipp åpnet fotomodellen Vendela Kirsebom Hulfjell vannpark mandag til rekordmange skuelystne og badeinteresserte unge. En nærmest totalrenovert besøksgård, med strålende vær og frammøte ga den perfekte rammen omkring åpningen. Vertskapet Mari og Jan Halvor Høidalen kunne da også fornøyd konstatere at det ble en folkefest.

Rammen omkring åpningen av årets nyeste turistattraksjon i Drangedal var utvilsomt den beste. Med en nærmest kortesje av biler, en godt lastet drangedalsbuss og en fullastet Tokedølen II fra Prestestranda til Hulfjell, ble det trolig nærmere 3-400 mennesker på den offisielle åpningsdagen mandag. Som trekkplaster ankom en smilende og opplagt trio med TV 2-kjendiser i form av værmelder Eli Kari Gjengedal og Farmen-kjendisene Petter Pilgaard og fotomodellen Vendela Kirsebom, til et stort og forventningsfullt publikum.

Drangedal først
– Dette er første stopp av mange rundt om i Telemark i forbindelse med Telemarksveka, kunne regissør Lise Marit Syftestad (fra Kviteseid) fortelle. Sammen med TV 2s fotograf så skal hun og teamet av reiselivsaktører fram til fredag formidle Petter og Vendelas opplevelser og inntrykk fra en rekke utvalgte steder i fylket.

Lokale produsenter
På Hulfjell hadde arrangøren lagd et lite mini-marked hvor lokale produsenter framviste sine produkter og aktiviteter. Smeden Werner Blaas viste smiing, Helén Serkland Pettersen og Jan Terje Dahle fra Dale hjort kunne presentere smaksprøver av speket hjortestek med tyttebær og rømme, mens Idunns Mathus serverte nybakt kringle og boller. Håndtverksprodusenten Ingunn Tveit fra Nåla i Stakken hadde en vakker og kostbar utstilling av ulike Telemarks-bunader, mens Halvor Olsen fra Holte gård presenterte ulike produkter av kylling og and.

Fysisk krevende

To slitne badeduellanter; Tom Kristian Moland (t.v.) og Petter ­Pilgaard får oppmuntrende ord fra Vendela Kirsebom.

Arrangementet startet etter velkomsthilsener fra både verten Jan Halvor Høidalen, fungerende ordfører Arnt Olav Brødsjø og reiselivskoordinator Eystein Siem Eriksen. Da var det tid for et testløp hvor Petter Pilgaard og Drangedals lokale representant: Tom Kristian Moland, skulle konkurrere i vannhinderløypa. Det ble først annonsert to runder, men halvveis var begge karene så slitne at ei runde var absolutt tilstrekkelig. Selv om Moland ledet de første 50 meterne, så tok en rask Petter Pilgaard over ledelsen da de kom på hinderløypa, og sikret den uten problem helt til mål.

– På tide å se Drangedal
– Dette er første gang vi besøker Drangedal, forteller Eli Kari Gjengedal, men legger til at hun en gang tidligere bare har kjørt igjennom bygda.
– Det er vakkert her, vi har blitt tatt veldig godt imot og det er kjempekjekt, sier Eli Kari på sin klingende sognedialekt.
– Det var på høy tid at vi kom hit, forsikrer Petter Pilgaard, som synes det er flott å være i Drangedal.
– At vi var så nære da vi spilte inn Farmen på Storøy, var vi ikke klar over, sier Vendela Kirsebom, som traff igjen flere av dyrene hun hadde blitt kjent med på Storøy, på Hulfjell.

Kraftanstrengelse
Ellers tok Farmen-deltakerne seg god tid til å prate med folk og stille opp på utallige selfies. Etter å ha fått både smaksprøver, sett på «markedet» og på gårdsdyra, så bar turen videre til Gautefall igjen, hvor Olav Lia i Gautefall Event tok Petter og Vendela med på en tøff klatretur i via ferrata’en som går 175 meter opp til toppen av Hegneknuten. Deretter bar det inn til Himmelriket for Petter Pilgaard på terrengsykkel, før oppholdet på Gautefall ble avsluttet med at værmelder Eli Kari Gjengedal framsa værmeldingen sin fra toppen av Rytterspranget, med utsikt mot sommerlige heier, biathlonanlegg, hotell og skisenter.

Drangedalsreklame
Filmene fra oppholdet i Drange­dal ble lagt ut umiddelbart på facebooksiden og andre sosiale plattformer til TV 2 og ble sett og delt av tusenvis på kort tid. I tillegg blir det en oppsummering av uka som skal sendes på TV 2 Sumo fredag kveld.
Drangedal kommune har betalt 135 000 kroner for å delta i profileringen gjennom Visit Telemark, Telemarksveka og samarbeidet med TV 2, inkludert de lokale arrangementene. De deltakende bedriftene har selv bidratt med stor dugnadsinnsats.