Åpningen av frivilligsentralen i Drangedal
Åpningen av frivilligsentralen i DrangedalBilde 1 av 3
GRATULERTE: Solveig Kivle (th) fra Kragerø Frivilligsentral gratulerte Drangedal med åpningen av sin sentral. Hun fortalte litt om erfaringene med sentralen i Kragerø, som er den eldste i Telemark og overrakte en flott blomsterbukett til lederen i Drangedal, Trine Larsen Østenå.
GRATULERTE: Solveig Kivle (th) fra Kragerø Frivilligsentral gratulerte Drangedal med åpningen av sin sentral. Hun fortalte litt om erfaringene med sentralen i Kragerø, som er den eldste i Telemark og overrakte en flott blomsterbukett til lederen i Drangedal, Trine Larsen Østenå.Bilde 2 av 3
Etter hvert som sola kom ble det uteaktiviteter med blant annet en svingom for de som hadde lyst. Her er det lederen i pensjonistlaget, Tor Langmyr, som svinger seg med Trine Larsen Østenå. Håvard Hagen og Bjørn Aabø sørger for musikken.
Etter hvert som sola kom ble det uteaktiviteter med blant annet en svingom for de som hadde lyst. Her er det lederen i pensjonistlaget, Tor Langmyr, som svinger seg med Trine Larsen Østenå. Håvard Hagen og Bjørn Aabø sørger for musikken.Bilde 3 av 3

Frivilligsentralen åpnet med kaffe, kaker, suppe og dans

Fredag var det festivitas på jernbanestasjonen i Drangedal. Da åpnet Frivilligsentralen og i løpet av få timer hadde mellom 300 og 400 personer vært innom.

Selve åpningen måtte vente en times tid på grunn av regnbygene som sto i kø, men en telefon til meteorologisk Institutt kunne berolige med at ved 14.00 tiden ville sola skinne over Prestestranda, noe som stemte.

Nigeriansk suppe
Men før dette hadde Solveig Kivle fra Kragerø Frivilligsentral ønsket Drangedal velkommen, som en av de siste kommunene i Telemark som har opprettet slike sentraler. Hun fortalte om erfaringene fra Kragerø frivilligsentral, som er den eldste i Telemark, og gratulerte med åpningen og overrakte blomster til lederen i Drangedal, Trine Larsen Øste­nå, som var høyt og lavt på åpningsdagen. Det ble servert kaker av mange slag, kaffe og ikke minst nigeriansk suppe, som smakte utmerket. Suppa hadde flyktningene laget.

Navneskilt
Åpningen bestod av at det store skiltet som fortalte at her holder Drangedal Frivilligsentral til, ble ”avduket”. Dette var det lederen av sentralen som sto for. Etter dette ble det musikk og dans, og musikken var ved Håvard Hagen og Bjørn Aabøe. Feiende flott trekkspillmusikk der en del frisket opp dansekunnskapene som kunne være så som så. Moro var det lell.

Møteplasser
Frivilligsentralene har som intensjon å være møteplasser som knytter enkeltmennesker og organisasjoner sammen for å skape et godt frivillig miljø, gode aktivitetstilbud og et godt samarbeid med lokal offentlighet. Fra 1. januar 2017 er ansvaret for tildeling av midler til frivilligsentralene overført fra stat til kommune. Midlene er lagt inn i den enkelte kommunes særskilt tildelte rammetilskuddsmidler.Dermed er det bare å gratulere frivilligsentralen med åpningen og håpe at den kan bli en viktig faktor for lag og foreninger og enkeltpersoner i Drangedal.