dette området ved Playa er perfekt fo ren bobilparkering, sier Norman Kilane . Nå skal forslaget fremnmes for politisk behandling. Arkivfoto
dette området ved Playa er perfekt fo ren bobilparkering, sier Norman Kilane . Nå skal forslaget fremnmes for politisk behandling. Arkivfoto

Her kan bobilturistene parkere

For ett år siden sendte Norman Kilane en melding til ordfører Tor Peder Lohne der han kom med et innspill i næringsdebatten. Han fikk aldri svar.

Her er en kopi av meldingen datert 25.06.2018, 18:26 som Norman Kilane aldri fikk svar på.
God dag, og god ferie. Jeg har et forslag til noe du kan tenke litt på til du er tilbake i hjemlandet. Ser at de skal asfaltere området nede ved Playa, og der har jeg et forslag. Parkeringen som blir bortenfor Playa mot Circel K ser jeg for meg måtte være perfekt for bobil overnatting. F.ex så kan dere merke opp asfalten og sette opp et skilt hvor det står max 2 dager overnatting, da er det vel heller ikke nødvendig med sanitæranlegg da alle bobiler har toalett og vann ombord, og tømme stasjon er det på Circel K. Vil tro dette vil være veldig positivt for sentrum og for å få vist fram det flotte området nede med vannet. Faktisk så tror jeg det kan være stort behov for dette.

– Jeg er jo litt skuffet over at jeg aldri fikk svar, dette med bobilcamp er jo et behov som ikke er dekket, forklarer Kilane. Monika Kittilsen sier hun ønsker en bobilcamp ved Playa velkommen.

Savner bobilcamp

I år feiret bobilentusiast Svenn Solberg Santhansaften sammen med venner hos familien
Nesland i Kroken.

Svenn Solberg er eier av gården Stenger i Kroken. Han og de andre bobilvennene savner et stoppested i Drangedal sentrum med gåavstand til butikker og kulturliv.

Allerede fredag kveld var 18 bobiler samlet hos familien Nesland i Kroken. De siste årene har bobilvennene møttes på egnede steder for parkering rundt om i Sør-Norge. Svenn Solberg kjører selv en av disse luksushyttene på hjul. Bilene koster opp mot en million og inni har de alt de trenger, forklarer han.
Nå må Drangedal kommunen ”få ut fingeren”. Bobilturistene som kommer til bygda kjører videre til Lunde eller Treungen, for der er det sentrumsnære bobilcamper. Drangedal kommune går glipp av mye penger fra en kjøpesterk gruppe, legger Svenn til.

Les saken om St.Hans feiringen hos familien Nesland her