Eben Eser i ytre Kroken. FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUD
Eben Eser i ytre Kroken. FOTO: JAN MAGNE K. STENSRUDBilde 1 av 4
Næringssjef Tore Halvorsen i Drangedal kommune.
Næringssjef Tore Halvorsen i Drangedal kommune.Bilde 2 av 4
–Jeg mistenker faktisk en annen agenda enn sunn fornuft, sier Halvor Olsen.
–Jeg mistenker faktisk en annen agenda enn sunn fornuft, sier Halvor Olsen.Bilde 3 av 4
Formannskapet dro til Eben Eser på befaring. Fv Astrid Lunde, fungerende vareaordfører Monika Sanden Tveitan, Wenke Kåsene, Magnus Straume, Jens Tore Aakre, Alf Rune Falck, Jørn Åsulf Vrålstad. Med ryggen til står Bård Bråten og fungernende ordfører Arnt Olav Brødsjø.
Formannskapet dro til Eben Eser på befaring. Fv Astrid Lunde, fungerende vareaordfører Monika Sanden Tveitan, Wenke Kåsene, Magnus Straume, Jens Tore Aakre, Alf Rune Falck, Jørn Åsulf Vrålstad. Med ryggen til står Bård Bråten og fungernende ordfører Arnt Olav Brødsjø. Bilde 4 av 4

Mistenker en skjult agenda

Sentrale næringslivsledere reagerer nå sterkt på formannskapets avgjørelse om å nekte offshorebedriften Skanits AS å etablere seg i Drangedal.
–Jeg blir rett og lett sjokkert over det jeg leser, sier Halvor Olsen.

Halvor Olsen

–Avgjørelsen om å nekte Skanits AS å bruke det gamle meninghetshuset som har stått tomt i mange år som lager og kontor er helt høl i huet. Her kommer de med en offshorebedrift med seks ansatte og vil etablere seg i Drangedal og blir møtt med nei, det er ikke til å fatte, legger Halvor Olsen til.

–Er det særinteresser som råder? Jeg mistenker faktisk en annen agenda enn sunn fornuft, sier Olsen.

Vanskelig å leve med slik uforutsigbarhet
–Som næringsdrivende er det vanskelig å leve med slik uforutsigbarhet. Du vet jo aldri hva du kan få i fleisen. Jeg er helt enig med Tore Halvorsen, slike politikere må byttes ut til høsten, understreker Olsen.

Leder av næringsforeningen i Drangdeal
Det er trasig at vi mister seks arbeidsplasser på grunn av slikt flisespikkeri sier leder av næringsforeningen, Bertil Petterson. Han legger til at dersom vi skal ha næring i bygda så må det legges til rette for det.
–Jeg støtter næringssjefen fullt ut, sier Petterson.