VINNERE: Her er de tre klassevinnerne i fiskekonkurransen på Jerpantjenn. Fra venstre vinner av dameklassen, Berit Christensen, Stavern, Kristine Sofia Bakken, Kroken, som vant klasse under 16 år og til høyre vinneren av konkurransen med vandrepokalen, Morten Tveitan, Kjosen.
VINNERE: Her er de tre klassevinnerne i fiskekonkurransen på Jerpantjenn. Fra venstre vinner av dameklassen, Berit Christensen, Stavern, Kristine Sofia Bakken, Kroken, som vant klasse under 16 år og til høyre vinneren av konkurransen med vandrepokalen, Morten Tveitan, Kjosen.Bilde 1 av 6
MØRKTJENN: Her ser vi Geir Jonskås som fisket i Mørktjenn, men uten den helt store fangsten.
MØRKTJENN: Her ser vi Geir Jonskås som fisket i Mørktjenn, men uten den helt store fangsten.Bilde 2 av 6
MAGERT: De var ikke helt fornøyde med fangsten disse to jentene. Sittende i stolen Mia Elise Håstul og Karoline Sørensen Håstul. Men sol og fint vær gjorde at humøret var på topp.
MAGERT: De var ikke helt fornøyde med fangsten disse to jentene. Sittende i stolen Mia Elise Håstul og Karoline Sørensen Håstul. Men sol og fint vær gjorde at humøret var på topp.Bilde 3 av 6
AVSLAPPET: Her har vi Knut Svein Torsteinson og sønnen Svein Arild som slapper av i påvente premieutdeling. Elghunden Exie følger med på det som skjer.
AVSLAPPET: Her har vi Knut Svein Torsteinson og sønnen Svein Arild som slapper av i påvente premieutdeling. Elghunden Exie følger med på det som skjer.Bilde 4 av 6
Målestasjon. A. Håstul og B. Tørnes
Bilde 5 av 6
BRYGGE: Denne gjengen hadde brygge å fiske fra. Vi ser fra venstre Signora ­Bakken, Kristina Sofia Bakken, Aud Bakken og Svein Bakken.
BRYGGE: Denne gjengen hadde brygge å fiske fra. Vi ser fra venstre Signora ­Bakken, Kristina Sofia Bakken, Aud Bakken og Svein Bakken.Bilde 6 av 6

Morten Tveitan vant på Jerpantjenn

2. pinsedag gikk den tradisjonelle fiskekonkurransen til skigruppa i Kjosen IL av stabelen ved Jerpantjenn. Denne fiskekonkurransen har gått nesten uavbrutt hvert år siden 1983. Denne gangen var det Morten Tveitan som dro mest fisk. 38 aurer fikk han, noe som holdt til seier de tre timene som det fiskes.

Det var fint vær, men en litt kald vind da fiskerne startet sin jakt på småauren. Som de fleste vann i Drangedal er også Jerpantjenn ”overbefolket” av aure og den er derfor noe småfallen.
Det er valgfritt hvor du vil fiske og det er også to tjern du kan velge i, Mørktjenn og Jerpantjenn.

God oppslutning
Asbjørn Håstul kunne fortelle at oppslutningen om denne fiskekonkurransen alltid har vært god, men at dette varierer avhengig om det kolliderer med andre arrangementer. I år var det 28 fiskere med, noe som er litt mindre enn i fjor. Skytestevner andre steder gjorde nok sitt til den lille nedgangen i antall deltakere i fiskekonkurransen.

Svein Bakken
Under premieutdelingen ble det også delt ut en ”premie” til Svein Bakken. Han er den som til nå har deltatt flest ganger i Jerpantjenn. Svein har 25-årsjubileum i fiskekonkurransen i Jerpantjenn og ble overrakt gave fra skigruppa ved Asbjørn Håstul.
Mange setter stor pris på fiske­konkurransen i Jerpan­tjenn. I år kom det flere vestfoldinger enn vanlig. En av dem, Berit Christensen, fra Nøtterøy, vant dameklassen, tett fulgt av Wenche Evensen.

AVSLAPPET: Her har vi Knut Svein Torsteinson og sønnen Svein Arild som slapper av i påvente premieutdeling.
Elghunden Exie følger med på det som skjer.

I klassen under 16 år vant Kristine Bakken. Hun er så vidt passert tre år, så her er det en storfisker på gang. På andreplass kom Torjus Torsteinson og på tredje Signora Bakken.
Det var mange svært unge fiskere med, så fisking er ikke gått av mote, men er en spennende fritidssyssel. Man vet aldri når storauren slår til.

Resultater herrer:
1 Morten Tveitan 38 fisker
2.Knut Erik Norheim
3. Svein Bakken
4. Øyvind Evensen
5. Harald Christensen.
Damer:
1. Berit Christiansen
2. Wenche Evensen
3 Karoline Sørensen Håstul
4. Irene Saugerud
5. Mia Elise Håstul
Under 16 år:
1. Kristine Bakken
2. Torjus Torsteinson
3. Signora Bakken
4. Sigrid Torsteinson
5. Ole Anker Tørnes