Morten Tveitan vant på Jerpantjenn

2. pinsedag gikk den tradisjonelle fiskekonkurransen til skigruppa i Kjosen IL av stabelen ved Jerpantjenn. Denne fiskekonkurransen har gått nesten uavbrutt hvert år siden 1983. Denne gangen var det Morten Tveitan som dro mest fisk. 38 aurer fikk han, noe som holdt til seier de tre timene som det fiskes.

Det var fint vær, men en litt kald vind da fiskerne startet sin jakt på småauren. Som de fleste vann i Drangedal er også Jerpantjenn ”overbefolket” av aure og den er derfor noe småfallen.
Det er valgfritt hvor du vil fiske og det er også to tjern du kan velge i, Mørktjenn og Jerpantjenn.

God oppslutning
Asbjørn Håstul kunne fortelle at oppslutningen om denne fiskekonkurransen alltid har vært god, men at dette varierer avhengig om det kolliderer med andre arrangementer. I år var det 28 fiskere med, noe som er litt mindre enn i fjor. Skytestevner andre steder gjorde nok sitt til den lille nedgangen i antall deltakere i fiskekonkurransen.

Svein Bakken
Under premieutdelingen ble det også delt ut en ”premie” til Svein Bakken. Han er den som til nå har deltatt flest ganger i Jerpantjenn. Svein har 25-årsjubileum i fiskekonkurransen i Jerpantjenn og ble overrakt gave fra skigruppa ved Asbjørn Håstul.
Mange setter stor pris på fiske­konkurransen i Jerpan­tjenn. I år kom det flere vestfoldinger enn vanlig. En av dem, Berit Christensen, fra Nøtterøy, vant dameklassen, tett fulgt av Wenche Evensen.



I klassen under 16 år vant Kristine Bakken. Hun er så vidt passert tre år, så her er det en storfisker på gang. På andreplass kom Torjus Torsteinson og på tredje Signora Bakken.
Det var mange svært unge fiskere med, så fisking er ikke gått av mote, men er en spennende fritidssyssel. Man vet aldri når storauren slår til.

Resultater herrer:
1 Morten Tveitan 38 fisker
2.Knut Erik Norheim
3. Svein Bakken
4. Øyvind Evensen
5. Harald Christensen.
Damer:
1. Berit Christiansen
2. Wenche Evensen
3 Karoline Sørensen Håstul
4. Irene Saugerud
5. Mia Elise Håstul
Under 16 år:
1. Kristine Bakken
2. Torjus Torsteinson
3. Signora Bakken
4. Sigrid Torsteinson
5. Ole Anker Tørnes

Nils J. Sætre

Artikkelen fortsetter under annonsen.