Tom Jackie Haugen på verandaen hjemme i Kragerø. Med lyden av ferierede sommergjester i bakgrunnen er Haugen i gang med å forberede jula. Foto: privat

Det går fort mot jul…

Mens de fleste andre er opptatt med sommerlige aktiviteter er drangedals store sønn, Tom Jackie Haugen, i full gang med forberedelsene til sin nye julekabaret; Når nettene blir mange.

Tom Jackie Haugen forteller at han prøva og feriere litt i begynnelsen av måneden når det var surere i været, men nå er det såpass fint at eg høller meg heime og tenker på jul. Enten et halvår for tidlig – eller 6 mnd på etterskudd, alt ettersom…

- Planen er og ha ny julekabaret - ”Når nettene blir mange…” - klar te julebord og juleavslutningssesongen i november, desember og januar, sier han.

Om svigermødre og påtvungent sosialt samvær
Når nettane blir mange, då blir dagene lange au… - så eg skriver om tradisjonelt påtvungent sosialt samvær, julegaveskuffelser, romjulsfesting, brøtne nyttårsforsetter, overvekt og svigermødre m.m.

”Svigermor er sånn ei som absolutt har nokke konkret og lære av julenissen… : - begrense seg te et einaste besøk i året, åsså faktisk ha et ærend”, forteller Haugen.

Mens vi venter på den neste julekabareten til Hoppalong Haugen er denne verd å lytte til; Første kveld på Gresk taverna. Fra øyhopping med sidesprang.