ÅPEN: Jorunn Roalstad og Sissel Dukefoss har åpnet sommerbutikken ved Tokebrygge. ALLE FOTO: VEBJØRN S. HELLAN
ÅPEN: Jorunn Roalstad og Sissel Dukefoss har åpnet sommerbutikken ved Tokebrygge. ALLE FOTO: VEBJØRN S. HELLANBilde 1 av 3
UNGDOMMER: Lisa Marita L. Grønli og Jesper Stene er ansatt i sommerbutikken, her sammen med Simen Dukefoss.
UNGDOMMER: Lisa Marita L. Grønli og Jesper Stene er ansatt i sommerbutikken, her sammen med Simen Dukefoss. Bilde 2 av 3
SALG: Ingvild Marie Grana har kjøpt seg noe godt hun skal ta med ned på stranda.
SALG: Ingvild Marie Grana har kjøpt seg noe godt hun skal ta med ned på stranda. Bilde 3 av 3

Hver dag i sommer

Sissel Dukefoss og Jorunn Roalstad har hatt sommerbutikk i de gamlelokalene til Lindveit og sønn siden 2015.

Sissel forteller at på åpningsdagen sist lørdag var det fullt kjør hele dagen. Det var litt mindre på søndag, men da var det ikke fullt så fint vær. Sommerbutikken kommer til å ha åpen hver dag frem til 4. august.

Fire ungdommer
Sissel og Jorunn blir å se i butikken hele sommeren, samtidig som kommunen har ansatt fire ungdommer bytter på å jobbe.

Konserter
I løpet av sommeren skal det være forskjellige arrangementer rundt buene, først ut er Karoline Valnes og holder konsert. 27. juli blir det karneval og konsert med Sputnik på Tokedølen, som ligger inntil badestranda slik at folk kan sitte i amfiet. Videre forteller Sissel at det blir konsert på kvelden. Dette er et samarbeid med Tokedølen og Drangedal frivilligsentral.

Butikken til Dorthe
Mye av tingene som er i butikken har stått fra da det var drift her, og en del har kommer fra den gamle butikken til Dorthe på Bostrak. Det er nesten som å komme inn i et lite museum med alle de gamle tingene.

Heimelaga kaker
Jorunn og Sissel har stått på å laget kaker og is som de skal selge i sommer. –Vi smører baguetter med ost og skinke og har mye annet godt, avslutter Jorunn.