Det er fint tilrettelagt på odden ytterst i sundet ved Korsvann for både rast og overnatting i den lyse sommernatta.
Det er fint tilrettelagt på odden ytterst i sundet ved Korsvann for både rast og overnatting i den lyse sommernatta.Bilde 1 av 5
Lennart Skoglund ved Korsvann Kroken 24062019-5
Bilde 2 av 5
Lennart Skoglund ved Korsvann Kroken 24062019-4
Bilde 3 av 5
Ved Korsvassdammen har Lennart Skoglund (bildet) og sønnen Martin tilrettelagt raste- og fiskeplass. Kilometervis med merkede turløyper går innover i Statskog i Kroken.
Ved Korsvassdammen har Lennart Skoglund (bildet) og sønnen Martin tilrettelagt raste- og fiskeplass. Kilometervis med merkede turløyper går innover i Statskog i Kroken.Bilde 4 av 5
Lennart Skoglund ved Korsvann Kroken 24062019-2
Bilde 5 av 5

På fiskenatursti i Kroken

Kroken jeger- og fiskerforening er et aktivt lag med mange aktiviteter for medlemmer i alle aldre. I noen år nå har fiskegruppa tilrettelagt flere fiskevann på Statskogs grunn med merkede turløyper, toppturer, natursti og til og med gratis utlån av båt. Vi ble med primus motor Lennart Skoglund på omvisning til Korsvann.

Mange av turområdene i Kroken ligger på Statskogs grunn. Her har den lokale jeger- og fiskerforeningen gjennom mange år et nært og godt samarbeid med den store skogeieren. I tillegg til muligheter for jakt, er fiskeressursene i skogene helt sør-vest i Drangedal attraktive.

– Fisk mer!
– Problemet er at det blir fiska for lite, bemerker mangeårig medlem og tidligere innehaver av de fleste styreverv i Kroken jff; Lennart Skoglund.
– Likevel er det flere steder her muligheter til å få fisk på både én og to kilo, om man er heldig. Her er vann med både ørret, tryte og til dels fin røye.

Skånsom merking
Når det gjelder stien opp til Korsvann, så kjører man inn fylkesveien mellom Kroken og Gjerstad. Etter en halv kilometer vest for friområdet på Sandvann, går det inn en sidevei nordover; Fiskløysveien, som ender ved parkeringsplassen et par kilometer nedenfor Korsvann. Her har Lennart merket den gamle traktorveien oppover lia, før det ender i myk og fin sti på fjellrabbene og kollene rundt innsjøen, hundre høydemeter opp.

Mangedoblet ­aktiviteten
– Før var det kanskje 10 – 20 personer i året som fant veien inn til Korsvann, mens etter at vi satte opp rastebenker, skilter, tilrettela for fiskeplasser, bygde bruer, bålplass, gapahuk og sågar en utedo, så er tallet av besøkende mangedoblet. I fjor var det over 200 som skreiv seg inn i gjesteboka her, forteller Lennart, og understreker hvor viktig det er med litt tilrettelegging for å få folk ut i naturen.

Familiefiskedager
– Nå har vi ryddet nærmere 20 kilometer med stier til fire fiskevann. Ved tre av dem er det gjestebok, og det er natursti underveis til målet. Her kan medlemmene i Kroken jeger- og fiskerforening fiske gratis, mens andre må kjøpe Norgeskortet til Statskog. For barn og ungdom under 16 år er det gratis fiske, avslutter Lennart Skoglund, som oppfordrer til å delta på en ny familiefisketur til Korsvann søndag 7. juli.
– Her er alle velkommen, enten de er medlemmer eller ikke. Det viktigste er å komme ut, oppfordrer friluftsmannen.