Totalt ble det skutt 29 520 rådyr i sesongen 2018-2019. Fellingstallene har vært stabile den siste tiårs-perioden. Foto: Shutterstock

​Nå starter bukkejakta

Tusenvis av jegere starter høstens jakt i helga. Da står rådyrbukk på jegernes meny.

Vanlig rådyrjakt starter 25. september, men det er åpent for jakt på rådyrbukk fra og med 10. august. Dette representerer jaktstarten for mange norske jegere.

Innholdet i denne saken er hentet fra en pressemelding fra Statskog.

- Mange av oss setter høstjakta svært høyt og lengter etter bukkejakta hele sommeren. Den er jo starten på årets beste tid og representerer en svært spennende og vanskelig jakt. Samtidig er rådyrkjøtt noe av det sunneste og beste du kan få, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Rådyrjakt foregår ofte i kantsoner, gjerne i skogbelter ned mot dyrka mark. Jaktområdene er ofte nært tettbygde strøk og kan skje helt inn mot byområder.

Breisjøberget oppfordrer jegere til å oppleve bukkejakta.

- En god regulering av stammen gir mange gode friluftsopplevelser, sunt kjøtt og reduserer antallet viltpåkjørsler, sier Breisjøberget.

Totalt ble det skutt 29 520 rådyr i sesongen 2018-2019. Fellingstallene har vært stabile den siste tiårs-perioden. De tre fylkene hvor det felles flest rådyr i Norge er Trøndelag (5770), Akershus (2330) og Vest-Agder (2330). Fellingsstatistikken er tall fra SSB.

Totalt ble det skutt 29 520 rådyr i sesongen 2018-2019. Fellingstallene har vært stabile den siste tiårs-perioden. Foto: Statskog