Drangedal bygdetun er vertskap når enda et nytt veteranvogntreff arrangeres neste søndag, 1. september.
Drangedal bygdetun er vertskap når enda et nytt veteranvogntreff arrangeres neste søndag, 1. september.

NB! Merk deg datoen 1. september

Nytt veteranvogntreff

Søndag 1. september er det på nytt klart for veteranvogntreff på Drangedal bygdetun. For 14. gang arrangerer Drange­dal bygdetunlag og Grenland veteranvognklubb det årlige møtet hvor gamle og unge folk møter gamle kjøredoninger av ulike slag.

Vi beklager at vi i papiravisa skrev feil dato. Riktig dato for dette arrangementet er 1. september

Veteranvogntreffet på ­Drangedal bygdetun startet opp i 2005 og har blitt arrangert alle år etterpå, bortsett fra 2006, da det høljregnet.

Alle over 30 år
– Veteranvogntreffet på Drangedal bygdetun setter ei grense på minst 30 år gamle kjøretøy for å kunne delta som utstiller. Her kan alle som måtte ha et slikt kjøretøy, møte opp, og alle de som ikke har veteranvogner er minst like velkomne, forsikrer leder av Drangedal bygdetunlag, Åge Vrålstad.

97 år gammel bil
Publikum vil være med på å kåre beste bil/kjøretøy fra før og etter 1945. I tillegg vil vi vise fram Drangedal bygdetuns egen bil; en T-Ford fra 1922, som ble overrakt i gave fra familien Vogsland på Bostrak for noen år siden.
– Motoren er nå overhalt i Vestfold, men trenger å få det elektriske på plass. Karosseriet blir restaurert lokalt i Drangedal av Atle Øverdal Bucher, forteller Vrålstad videre.

Kultur av forskjellig slag
Som vanlig vil det bli salg av rømmegrøt og litt annen mat og drikke, det blir omvisning i bygningene hver time, samt utlodning.
– Vi håper mange finner veien til bygdetunet denne dagen og hygger seg med kultur av ulikt slag, enten det er fra biler, bygninger eller mat, avslutter Åge Vrålstad.