Tidligere måtte du bla i gamle papiraviser, nå kan du søke på navn, sak, sted eller dato for å finne saken du gjerne vil lese på nytt. Arkivet inneholder rundt 500 aviser.  Foto: Kjell Peder Haugene
Tidligere måtte du bla i gamle papiraviser, nå kan du søke på navn, sak, sted eller dato for å finne saken du gjerne vil lese på nytt. Arkivet inneholder rundt 500 aviser. Foto: Kjell Peder Haugene

Nå kan du søke i alle Drangedalsposten tilbake til 2010

I forrige uke lanserte vi Drangedalsposten som eAvis. Hver onsdag kl. 22 kan abonnenter med tilgang til nettavisen logge seg inn og lese morgendagens papir­avis som pdf.

Jeg er glad for at du nettopp nå sitter og leser Drangedalsposten. Enten i papiravisa, eller har klikket deg inn på en sak på pc-en, eller på mobilen. Lokalavisa er viktig. Den står for nærhet, samhold og identitet i lokalmiljøet. Drangedalsposten holder deg oppdatert på sakene som betyr mye for ditt dagligliv som drangedøl. Vi kjenner nærmiljøet, og følger nøye med på lokalpolitikken og det lokale næringslivet. Vi har også en sentral rolle i å sørge for at lokaldemokratiet i kommunen fungerer.

Ikke alle sakene vi tar opp og skriver om er like hyggelig lesestoff. Men det eneste som er verre enn å ta opp, skrive om og snakke om ubehagelige ting, er å ikke ta opp, skrive om og snakke om ubehagelige ting. Ved å belyse og dermed få de problematiske sakene opp på bordet, kan vi sammen debattere, justere, forbedre og bevege oss videre som lokalsamfunn. På den måten får vi løst de vanskelige sakene og Drangedal blir et bedre sted å bo. Men at det er vanskelig, leit og dumt mens det står på – ja det er alle enige i.

Sammen med ukas eAvis kan du også søke i vårt arkiv bestående av rundt 500 eldre utgaver av Drangedalsposten. I det søkbare arkivet ligger alle avisene fra 2010 og fremover. I denne perioden har de fleste avisene hatt 24 sider. Hver avis har mellom 40 og 45 saker. Dette betyr et arkiv med over 20.000 saker, en skikkelig kulturskatt og en lokalhistorisk kildebank.

Søk i gamle avisarkiv – mange godbiter

Noe som er populært er å søke opp navn og bilder og se hvor mye folk og steder har forandret seg. Du kan søke på navn, stikkord eller på dato.

Under hvert oppslag finner du en hjelpelinje med knapper. Her kan du velge å printe ut, forstørre bildet eller bla i den avisa du befinner deg i. Du kan for eksempel velge knapp nr tre fra venstre ( vis sider) for å få frem alle sidene i den aktuelle avisa på skjermen. Dersom du legger markeren over ikonet uten å klikke, vises en hjelpetekst som beskriver hvilken funksjon knappen har.

Drangedalsposten har også inngått avtale med Retriever.