Styret i den nystiftede organisasjonen «Rett til å ha det bra» står bak satsingen om et gratis julebord for ungdom mellom 16 og 18 år på Smiekra, fredag 13. desember. Fra venstre Juni Haustveit-Vøllestad, Katrine Tørnes (styreleder), Hildegunn Lassemo og Nadja Marie Dukefoss. Foto: Trine Østenå
Styret i den nystiftede organisasjonen «Rett til å ha det bra» står bak satsingen om et gratis julebord for ungdom mellom 16 og 18 år på Smiekra, fredag 13. desember. Fra venstre Juni Haustveit-Vøllestad, Katrine Tørnes (styreleder), Hildegunn Lassemo og Nadja Marie Dukefoss. Foto: Trine Østenå

Inviterer ungdommen til gratis julebord

Styret i den nystiftede organisasjonen «Rett til å ha det bra» inviterer nå all ungdom i Drangedal mellom 16 og 18 år til et hyggelig, gratis julebord, fredag 13 desember.
– Men vi må ha påmelding snarest mulig, så vi vet hvor mange som kommer, understreker Katrine Bastnes og Nadja Marie Dukefoss.

Etter det vellykkede arrangementet på bygdetunet i august, hvor slagordet for dagen var «Rett til å ha det bra», har initiativtakerne bak arrangementet langt fra vært på latsiden. Tvert imot; nå er slagordet blitt til en organisasjon, registrert i Brønnøysund, og et styre er blitt etablert. Arbeidet med å lage til nye arrangementer pågår fortsatt, og det nyvalgte styret i organisasjonen håper på å få til en tradisjon med å sette fokus på mobbing, også i årene som kommer.
– Mobbing er ikke spesielt for Drangedal, men det var her det har kommet fram i lyset, sier Nadja Marie Dukefoss.

Gratis julebord for ungdom
– Det første vi vil få til nå er et julebord for ungdom i alderen 16 til 18 år. Og takket være et lite overskudd på arrangementet i høst, så kan vi tilby julebordet med koldtbord­retter, samt dessert, gratis for alle påmeldte.
– Men det siste er viktig, understreker Katrine Bastnes, som trenger påmelding snarest mulig, slik at arrangøren bak tiltaket får en oversikt over hvor mange som de skal stelle mat for.

Moro for alle
– Hvor skal dere være?
– Vi har vært så heldige å få leie Smiekra. Foruten god mat, så skal vi skape en inkluderende og hyggelig kveld hvor alle er velkomne, og hvor det blir diverse leker og underholdning, i tillegg til deilig mat, forteller Nadja Marie Dukefoss.

Påmelding snarest
– Hvor skal man melde seg på?
– Man kan melde seg på på facebook eller sende en tekstmelding til meg på telefonen (909 19 973), sier Nadja Marie Dukefoss. Fristen for påmelding er snarest mulig, fordi det kun er et 30-talls plasser, men seinest mandag 9. desember.
– Vi håper vi ser riktig mange drangedalsungdommer, og dette skal bli en hyggelig kveld for alle, lover jentene som i tillegg til Nadja og Katrine er Hildegunn Lassemo og Juni Haustveit-Vøllestad.