Drangedal 10-årige skole
Drangedal 10-årige skole

Elevene ved Drangedal 10-årige skole er evakuert

Startet to branner inne på skolen samtidig

Rundt klokka 13 gikk brannalarmen ved Drangedal 10-årige skole. Noen elever hadde satt fyr på noe papir inne på et av toalettene, forklarer Kommunalsjef Stein Hugstmyr. Brannen er slukket og det er ikke meldt om at noen er skadet. Dette var et godt forsøk på å sette andres liv i fare, sier brannsjef i Drangedal Bård Bråten.

Rundt klokka 13 gikk brannalarmen på Drangedal 10-årige skole. Kommunalsjef Stein Hugstmyr opplyser at brannalarm og sprinkelanlegg ble utløst fordi noen av elevene hadde satt fyr på noe papir inne på et av toalettene. Ved Drangedal 10-årige er det unisex toaletter. Alle elevene ble evakuert over i idrettshallen. Lokalt brannvesen var raskt på plass og brannen er slukket.

Ikke en, men to branner
Brannesjef Bård Bråten opplyser at det ble tent på på to ulike steder samtidig. I tillegg til brannen i en søppelbøtte på toalettet, tente noen på et tegning som hang på veggen i vestibylen. Brannen i vestibylen etterlot seg brannmerker på veggen, sier Bråten. Røyk kan skade helsen og i verste fall forårsake noens død, sier Bråten.

–Nå gjenstår alt arbeidet med å rydde opp og få ut alt vannet, sier Hustmyr. Operasjonsleder Tore Grindem ved politiets operasjonsentral kontaktet Drangedalsposten klokka 1345 og bekrefter hendelsen.