Storinnsats for snøføre

– Det er ingen vei tilbake, og nå må vi bare gjøre anlegget så fint vi kan, sier rennleder Bård Bråten, mens lastebiler, gravemaskiner, traktorer, tråkkemaskiner og folk sørger for å få på plass nok snø i løypene på skiskytterstadion på Gautefall tirsdag. Til helga ventes storinnrykk av deltakere og publikum til Norgescup-rennet.

 

 

Mens Gautefall hadde særdeles flotte skiforhold i ukesvis før jul, kom mildvær, regn og vind og endret forholdene totalt. Likevel har ikke arrangøren Drangedal idrettslag, ved skigruppa, gjort endringer i planene om å gjennomføre Norgescup i skiskyting fredag, lørdag og søndag.



Storinnsats
– Her er stedvis bra med underlag i løypetraséene, og ute i terrenget er det mulighet for å hente snø og kjøre inn på stadion, forteller rennleder Bård Bråten, som var på befaring tirsdag. Tilkjøring av snø blir også gjort, og spesielt tirsdag var det stor aktivitet på stadion og området rundt for å transportere snø inn på stadion, og så få det kjørt ut på løypenettet. JV Entreprenør, som har løypeprepareringen på heia, har en solid og tilpasset maskinpark for å få løypeanlegget i best mulig stand.



Store ringvirkninger
Da påmeldingen gikk ut natt til tirsdag var det 468 påmeldte skiskyttere fra hele landet, fra Hammerfest og Kirkenes i nord til Mandal i sør. Helgas renn blir derfor et av de største rennene som har blitt arrangert på Gautefall på flere år, hva gjelder antall påmeldte.
– Vi må regne med minst tre personer på hver løper, så det betyr at rundt 2000 mennesker skal bo i området denne helga. Folk er innkvartert på overnattingsstedene i nærheten, så dette betyr svært mye at vi klarer å gjennomføre som planlagt, selv om vi plutselig har fått mindre snø de siste dagene enn det lå an til for kort tid siden, forteller rennleder Bråten. Sammen med nærmere 150 funksjonærer på rennkontor, arena, standplass, seremoniplass, sekretariat, tidtakere, parkering, økonomi og andre funksjoner, så har de god kontroll på situasjonen. Nå håper Bråten bare at værgudene spiller litt på lag, slik at snøen som blir kjørt ut kan sette seg, og ikke renne bort, men bli liggende til over helga, i det minste.

Holder det vi lover
– Vi har påtatt oss et ansvar for å arrangere, og da må vi gjøre det som må gjøres for å gjennomføre arrangementet. Her er det mange ute i hele landet som over lang tid har tillit til oss, og at skirennet blir gjennomført etter planen. Løpere og støtteapparat har bestilt flybilletter, togreiser, opphold og andre ting for å komme til Gautefall denne helga. Forberedelser har også lokalt næringsliv gjort, slik at arrangementet og oppholdet i Drangedal skal bli så godt som mulig, avslutter rennleder Bård Bråten.