Illustrasjonsfoto

معلومات عن فايروس كورونا Viktig informasjon om Koronavirus

Ikke alle våre innbyggere behersker norsk like godt. Derfor har vi oversatt deler av informasjonen som er lagt ut på kommunens hjemmeside om koronasmitte.ليس كل سكاننا يعرفون اللغة النرويجية جيداً. هذا هو السبب في أننا قمنا بترجمة بعض المعلومات المنشورة من موقع البلدية حول العدوة التاجية .



Mandag 16.03.2020 kl.19.00

Det er fortsatt ikke påvist smitte av Covid-19 i Drangedal, men vi må forvente at smitte også påvises her. 24 personer er testet så langt.

Drangedal kommune har åpen publikumstelefon for helserelaterte spørsmål på 35 99 71 25 hver ukedag fra 9-11. Telefonen betjenes av helsesykepleier.

Kommunehuset og øvrige kommunale bygg er stengt for publikum og besøkende.
Servicekontoret kan nås på 35 99 70 00 og e-post til postmottak@drangedal.kommune.no blir besvart.

Kommunens førsteprioritet er å ivareta liv og helse, samt å opprettholde kritiske samfunnsfunksjoner, særlig innenfor helsetjenestene våre, over tid. Derfor fokuserer vi på smitteforebygging, både internt og eksternt.

Kommunen har innført smitteforebyggende tiltak i alle sektorer. Det er avgjørende at befolkningen bidrar til å forhindre smitte, og det er svært viktig at alle følger råd og pålegg fra myndighetene. Vi forstår at dette er en krevende tid for mange. Vi gjør vårt beste for å bidra til å skape trygghet og forutsigbarhet i en annerledes hverdag.

Folkehelseinstituttet har oppdaterte råd om smitteforebygging og hjemmekarantene, se informasjon på www.fhi.no

Etter råd fra kommuneoverlege er det foreløpig ikke iverksatt innskjerping av lokale karantenebestemmelser. Dette er imidlertid vurderinger vi gjør fortløpende, og det kan bli innført slike innskjerpinger.

Dette vil for eksempel kunne bety at arbeidspendlere må forholde seg til endrede bestemmelser på et senere tidspunkt, og at man dermed kan måtte gå i karantene ved hjemkomst til Drangedal.

Drangedal kommune vil kunngjøre slike innskjerpinger når de foreligger. Også andre smitteforebyggende tiltak vurderes fortløpende.