Fylkesmann Per Arne Olsen. Foto: Fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

Vedlikehold offentlige anlegg nå

� Vi må ikke komme dit at det seriøse næringslivet ligger med brukket rygg etter koronaen, og at useriøse og kriminelle aktører benytter anledningen til å slå seg opp, sier fylkesmann Per Arne Olsen.

Vi har kommuner i Vestfold og Telemark der bygg- og anleggsbransjen er blant de største næringer når det kommer til sysselsetting.

- Nå er det viktig at kommunale bestillinger ikke stopper opp. Jeg vil tvert imot oppfordre kommunene til å forskuttere prosjekter, sier Olsen. – Det vil sikre de hvite arbeidsplassene i kommunene.

Når virksomheter likevel er stengt er det enklere å gjennomføre oppussingsprosjekter. Det gjelder blant annet kommunale idrettsanlegg, gjestehavner, skoler og barnehager.

Det er også viktig at kommunene ikke innfører bestemmelser som hindrer det hvite næringslivet i å utføre sine oppgaver.

I bygge- og anleggsbransjen har kriminelle og useriøse virksomheter lenge vært et problem, og særlig innenfor rehabilitering, ombygging og tilbygg. «Medbyggerne» er et mangeårig samarbeid mellom bedrifter i bygg- og anleggsbransjen, laug, håndverkerforeninger, næringsforeninger og byggevarehus, offentlig sektor, LO og NHO i Vestfold og Telemark. Hensikten er nettopp å fremme det seriøse, hvite næringslivet.

– Den dagen koronakrisen er over, må vi ha et velfungerende, seriøst næringsliv i Vestfold og Telemark. Vi har i flere år jobbet for å være et foregangsfylke i arbeidet mot arbeidslivskriminalitet, og det skal vi også være gjennom og etter koronaen, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord. Gleditsch er ordførernes representant i styringsgruppen for Medbyggerne. - Det skal lønne seg å være seriøs, også i en krisetid, sier Bjørn Ole Gleditsch.

 

PESTA KOMMER: ”Pesta” var i norsk folketro. personifiseringen av Svartedauden. I denne tradisjonen ble pesten fremstilt som en gammel, gråblek kjerring, Pesta, som gikk fra gård til gård med sopelime og rive. Der hun brukte sopelimen, døde alle. Der hun brukte riven overlevde noen. (Tegning av Theodor Kittilsen)