Kommunehuset i Drangedal. Illustrasjonsbilde

Har Senterpartiet vanstyrt kommunen til kanten på avgrunnen?

Leserinnlegg

 

Vi unngikk med et nødskrik å komme på Robekk lista på grunn av en redningsplan i siste øyeblikk. Under Senterpartiets ledelse er det brukt mye mer penger enn inntjeningen i flere år og det har sin pris. Er det egen udugelighet eller vil de skylde på mindre overføringer fra staten og eller på de som styrte kommunen før Senterpartiet tok over ledelsen. Er den økonomiske planleggingen så vanskelig eller skjønner ikke de styrende politikere elementær pluss og minus?

Hva skjer i Drangedal kommune? Hvor er visjonene? Hvor er langtidsplanen for hvor kommunen ønsker å være om 10 år. Jeg synes å ane at de mangler visjoner. Hvor mange vedtak blir egentlig tenkt godt nok igjennom og/eller blir det sånn hånd til munn hele tiden. Mitt inntrykk er at det er mye dårlig saksbehandling at denne skjer i kommunestyremøtet, at den ikke er kvalitetsikret nok og mangler konsekvensutredning før vedtakene fattes.

Bobiler vil de ikke ha i sentrum, bedre å ha de midt på ville heia for der treffer de i alle fall ikke Drangedøler eller servisen/eller mangel på den. Jeg har flere ganger foreslått gamle standplass og områder ved bygdetunet som en god arena for turisme/bobiler, men med den blykaka på andre sida av Mokjenn så er vel det også dødfødt, og men den kommuneøkonomien vi har fått nå så blir det vel slik i framtida også.

SP økte eiendomsskatten til 4,1 promille selv om de sikkert vet at regjeringen ønsker den på 4 promille. Snakk om å rygge inn i problemer, og 10 års justeringen er gjort, så ikke så mye mer å hente.

SP skriver en sommerhilsen til Drangedøler med lite innhold og mye symbolpolitikk. Det å redusere ordførerlønn med 5 prosent er vel egentlig bar tullepolitikk. Videre ønsker de ikke å kutte på flere av områdene som rådmannen foreslår, men ikke komme med forhastede vedtak. Nå er det vel slik at SP har sittet i stolen i snart 6 år og ser vi noen endring? Nei mener jeg. Bare en fattigere kommune på grunn av de ikke har kontroll over pengebruken.

Visitt Drangedal! Blir nå visitt Gautefall, bare det er et kjempebevis på at man har gitt opp Drangedal som merkevare. Drangedal er harryland, der ingen vil bo på grunn av mobbing, dårlig styrt kommuneøkonomi, nedlegging av boligstiftelser for eldre, ostehøvler som spareprinsipp, redusere  over 5 stillinger i skolen, brukte en 5 til 6 år og 50-60 millioner for å bygge en barnehage i Kroken, osv osv Nei SP imponerer ikke. Jammen godt at ikke Gautefall turlag byttet navn da til Drangedal turlag, det ville tatt seg dårlig ut nå som Drangedal ikke er et merkenavn lenger…..Hva med Drangedal bygdetun? Det må vi nesten nå kalle Gautefall Bygdetun, eller hvorfor ikke gå hele veien, kalle Drangedal kommune for Gautefall Kommune? Latterlig hele greia. Kunne de ikke bygget et eget Visit Gautefall da og la Visitt Drangedal være som det er? Å nei, han Gjelstad vet nok hva han gjør for sin egen lommebok.

Drangedal greide å bevilge 3 millioner til snøkanoner på destinasjonen på Gautefall, og hva bidrar de som tjener i millioner på dette, jo med småpenger. Og like frekt står frem som både bukken og havresekken i Drangedal Næringsselskap og sier vi må frigjøre oss fra Drangedal, men er ikke Gautefall en del av Drangedal? Skal visitt Drangedal gis på båten, sammen med Tokedølen og  sammen med resten av bygda? Hva med de driver litt næring i resten av bygda, Toke, Tokedølen eller Tåkedølen som retteprogrammet på PC ville ha skrivi det., Iduns mathus osv

Hvorfor legges ikke Tørdal skole ned for å ta en skikkelig reduksjon, og kanskje kan da får penger til satsing i sentrum eller Kroken? Det svaret er vel gitt? Men diskusjonen kommer. Og tør da SP ta den avgjørelsen?

Svømmehallen til Krf den går føyken, men det viste vi allerede før valget.

Holte/Olsen driver med uttak av masser og blir truet med å stenge veien gjennom Gudbrands. Bare dette sier noe om næringsutviklingen og tilrettelegging. Holte angrer på at han har investert i Drangedal, men vi som har fulgt med litt vet vel godt at uten den støtten Holte har fått i Drangedal kommune flere ganger så hadde fortsatt bare vert en gård uten innhold.  Kostnaden på ny vei er på 10 -12 millioner, men de kan vel dekkes inn ved å ta parkeringsavgift av de kommunalt ansatte, for det er bare snart de eneste som er igjen her og har råd til å betale dette. Parkeringsavgiften får ingen andre til sentrum i alle fall, så det er bra COOP nå snart flytter. Da blir det folketomt i sentrum.

Er i grunnen ikke sentrum heller for det har jo flyttet til Kåsmyra, mangler bare at NAV flyttes ut av kommunen til Grenland, for det er jo der de vil være, ikke sant?

Frp ønsker ikke konsesjon på boliger og Senterpartiet har hatt det på programmet i 6 år og fortsatt så «vurder» de det. Ingen klare vedtak om det ene eller andre. Altså beslutningsvegring, igjen. Altså igjen spør jeg: hva får Senterpartiet gjort?

I Tørdal begynte de på noe som heter bolyst i Tørdal, vel og bra at man vil noe i bygda, men det hjelper ikke. Hvem vil bo i Tørdal? Bortsett fra de som er født der, om man har jobb eller drømmere….

Hvorfor bor man i Drangedal? Vet ikke? Har et hus der, Har tingene mine her, familien er gravlagt her, fin natur er det jo overalt.

Så i fremtiden nå jeg blir spurt hvor bor du? Jeg bor i Gautefall jeg

Nå er det riktignok sommer og man kan jo lure på om dette er agurknyheter eller om det faktisk ligger noe i bunn her. Er vi redde for Robek lista, kanskje det egentlig hadde vert en fordel å komme dit, nettopp da ser vi hvor dårlig økonomisk kontroll på kommuneøkonomien faktisk er. Da må det ryddes, når man blir satt under tvang, er vel nesten som å få inkassovarsel på døra det da.

Ha en fin sommer

Drangedøl