Kommunedirektør i Drangedal, Hans Bakke Foto:privat
Kommunedirektør i Drangedal, Hans Bakke Foto:privat

Koronavirus

Statusoppdatering fra beredskapsledelsen

Beredskapsledelsen i Drangedal kommune var 11. august samlet for en gjennomgang av status for oppstart barnehager, skoler, SFO og voksenopplæringen, helsesektoren og teknisk sektor.

Det er ingen påviste tilfeller av covid-19 i Drangedal per i dag. Totalt er det per 10. august testa 122 personer for covid -19 ved legekontoret / Legevakten i Kragerø.
Det er noen få personer som er i karantene fordi de er nærkontakter til smitta i andre kommuner og hjemkommet fra utlandet.

Fra og med onsdag 12. august er det endring av testkriterier for covid-19. Du får nå teste deg hvis du oppfyller disse kravene

Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19. Det kan være feber, og det er nok med litt sår hals for å få test
Alle som kan ha blitt smittet med covid-19, enten som nærkontakt eller etter reise i land med høy forekomst de siste 10 dagene
Andre grupper kan testes etter vurdering av lege. Ved test av personer som ikke har symptomer og ikke er smitteeksponerte må positiv test bekreftes av ny test.
Testing foretas på legekontoret på hverdager, men det MÅ fortsatt avtales time for testing i forkant. Ikke møt opp på legekontoret ved mistanke om smitte, men ring for å avtale tid for testing.

Gjennomføring av konfirmasjoner i Drangedal i september
Det har kommet mange spørsmål til beredskapsledelsen i forhold til gjennomføring av konfirmasjoner i september. Følgende regler gjelder:
Skal du arrangere festen hjemme hos deg selv innendørs eller utendørs kan du invitere inntil 20 gjester.
Leier du et lokale av grendelag / idrettslag så kan du invitere inntil 200 gjester, forutsatt at du kan opprettholde 1 meters regelen.
Om du leier et lokale så er det krav til en ansvarlig person som sørger for at smittevernregler følges og at det lages smittesporingslister med navn og telefonnummer til de som er tilstede. Listen oppbevares i 10 dager.

Andre arrangementer
Andre typer arrangementer rundt om i Drangedal som konserter og andre aktiviteter rettet mot kommunens innbyggere så skal kommunen ha beskjed i forkant. For mer informasjon om arrangementer se lenken fra Helsenorge: https://helsenorge.no/koronavirus/feiringer-sammenkomster-og-arrangementer

Oppstart barnehager, skoler, SFO og voksenopplæringen i Drangedal
Det planlegges for full åpningstid i barnehagene i Drangedal fra og med august.

Besøk til sjukeheimen og helseinstitusjonene.
FHI har oppdatert sine anbefalinger i forhold til besøk ved sjukeheim og helseinstitusjoner i kommunene: Pårørende eller andre som siste 10 dager har vært på reise til eller oppholdt seg i regioner og land utenfor Norge som ikke er omfattet av karanteneplikt («grønne områder») bør ikke komme på besøk før 10 dager etter hjemkomst.

Vi jobber alle med å hindre smitte i Drangedal
Covid -19 skaper utfordringer for ansatte i Drangedal kommune i alle de ulike sektorene. Vi jobber hele tiden for at våre innbyggere skal få så godt tilbud som mulig. Vi vil be om god samarbeidsvilje fra alle innbyggerne i kommunen, foreldre og foresatte i skole og barnehage, pårørende til sjukeheimen og helseinstitusjonene. Vi jobber alle med å hindre smitte her i Drangedal og oppfordrer alle til å følge anbefalinger som blir gitt av kommunens representanter.

Vi vil samtidig minne om at de tre rådene for å unngå smitte fortsatt er viktige og gjelder fortsatt

Hold deg hjemme og unngå å få besøk dersom du er syk
Hold minst en meter avstand til andre, unntatt de du bor med til vanlig eller de som er dine nærmeste.
Ha god håndhygiene med hyppig og grundig vask eller benytt håndsprit.

Beredskapsledelsen Drangedal kommune