Mens de andre bilverkstedene i Prestestranda har holdt stengt i ferien, har Sjekkpunkt verkstedet på Tippen holdt åpent. Dette har medført stort arbeidspress med mange bilreparasjoner. Foto:Nils J. Sætre Verksmester Arnt Roar Kåsa er svært fornøyd med aktiviteten nå i sommer, etter en stille periode da koronaen slo til i vår. På bildet ser vi Simen Øvretveit (t.v) en veteran i bil­mekanikeryrket, og verksmester Arnt Roar Kåsa, med en bil som har motortrøbbel.

Full rulle på Sjekkpunkt Drangedal

Det har vært veldig travelt på Sjekkpunkt verksted på Tippen i Drangedal i sommer. Da koronaen slo til i mars i år ble det veldig stille, men fra mai av og utover sommeren har det vært veldig stor aktivitet, sier verksmester, Arnt Roar Kåsa, til Drangedalsposten. Verkstedet har 7 heltidsansatte og her kan man få utført EU-kontroll.

Tidligere var dette verkstedet kun for Drangedal bilruters materiell, men etter hvert utvidet man tilbudet med reparasjoner for personbiler, lastebiler, traktorer, landbruksmaskiner og busser.
Det er tre bilverksteder i Drangedal sentrum og de to andre har vært stengt i sommerferien.



Åpent i ferien
– Men dere stengte ikke, Arnt Roar?
– Nei, for å si det slik at det hadde vi ikke råd til. Alle hos oss får ferien sin, men vi har delt dette i to puljer. Det har vært ganske hardt arbeidspress til tider, men nå er vi snart inne med fullt mannskap igjen, sier han.



Avsides
– Er det noe du gjerne skulle hatt annerledes, for eksempel beliggenheten?
– Ja, det er ikke til å stikke under en stol at beliggenheten kunne vært bedre. Det er nok litt avsides, så mange veifarende får ikke øye på oss, men tross dette så har trafikken og arbeidsoppgavene her på verkstedet tatt seg opp og vi vurderer å ansette ytterligere en mekaniker, men dette må vi avvente litt, sier Arnt Roar..
– Verkstedet er det imidlertid ingen ting i veien med. Stort og romslig og topp utstyrt og med flinke folk..

Nils J. Sætre

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SVEISESPESIALIST: Dag Thorsen er sveisespesialisten på verkstedet. Men han gjør alt annet også som her hvor han reparerer bremser.
EU-KONTROLL: Jens Dag Aakre er rette mann når det gjelder EU.kontroll på bilene Her er han i full gang med å undersøke en personbil.
I hele sommer har det vært full aktivitet på Sparebanken arena. Enkelte dager har det vært opp mot 80 håpefulle barn og unge på treningsfeltet. F.v Oddvar Kilane, Ole Gunnar Tveita, Esrom Biniam, Steen Nilsen, Tore Kaspersen, Bjørn Setten og Ole Morten Vøllestad. Bak sitter en gjeng ivrige spillere. Foto:Jan Magne K. Stensrud
Sondre Callerts, Sondre Straand, Tore Kaspersen og Thomas Nyhus. Tore Kaspersen har flere år som landslagstrener bak seg. Han har vært keepertrener for damelandslaget, og de fleste fotballandslag utenom A- herrer.
Etter en økt med instruksjon og en spisepause ble spillerne inndelt i lag. Oddvar Kilane forklarer.