Daglig leder ved Circle K i Drangedal, Bjørnar Toseth, forteller at stasjonen i tillegg til en avtale med logistikkleverandøren DHL også utvider med hengerutleie. Foto: Jan Magne K. Stensrud

Nå kan Circle K bli det nye lokale postkontoret i Drangedal

10 Circle K-stasjoner i Vestfold og Telemark har inngått en pakkeavtale med logistikkaktøren Helthjem. Circle K har også avtaler med DHL og vunnet en rammeavtale med Posten Norge.

 

– Vi har lange åpningstider og befinner oss der folk flest bor. Vi passer perfekt som post- og pakkekontor, fastslår avtaleansvarlig i Circle K Norge, Øyvind Bredland i en pressemelding.



Kjeden har nettopp undertegnet to nye avtaler på det norske logistikkmarkedet. Den ene er med Helthjem og innebærer i første omgang at om lag 50 stasjoner over hele landet blir hentepunkt for pakkeforsendelser. Samtidig får fylket sin tredje stasjon med Post i Butikk.

Post i butikk i Vestfold og Telemark
Circle K har vunnet en rammeavtale med Posten Norge. Avtalen gjør at individuelle stasjoner i Vestfold og Telemark fortløpende kan levere tilbud på minikonkurranser om både pakkeutlevering og post i butikk i sitt distrikt.

Det anslår at post i butikk trekker flere kunder til hver stasjon.

Circle K i Drangedal utvider
For den lokale stasjonsdriver Bjørnar Toseth i Drangedal er ikke dette noen ny tanke. Jeg stiller meg positiv til å starte opp med Post i Butikk, dersom det skulle bli aktuelt, sier han.
For kundene er dette en god løsning. Vi har lengre åpningstider enn de fleste andre butikkene og er sentralt plassert, legger han til.

I forrige måned ble det klart at hele 16 stasjoner i Vestfold og Telemark har inngått en avtale med DHL. DHL er en avdeling i Deutsche Post DHL som har spesialisert seg på ekspresslevering av pakker, brev og logistikk.

–Circle K I Drangedal har allerede en slik DHL-avtale, sier Bjørnar Torseth.

Korona betyr flere pakker
– Dette er den største avtalen vi har gjort på stasjonsmarkedet i Norge. Vi rekrutterer nye Circle K-stasjoner fortløpende, og akkurat nå er vi i dialog med ytterligere ett dusin stasjoner, sier Marius Lilleeidet, salgsleder i Helthjem.

En beregning fra Helthjem viser en økning i pakkevolum på om lag 30 prosent siden midten av mars – da regjeringen innførte de strengeste tiltakene landet har sett i fredstid for å bekjempe koronaviruset. Dette kommer på toppen av en årlig vekst i netthandelen på 15-18 prosent.

Trekker folk til lokale stasjoner
Bredland kaller pakker og brev på stasjon en vinn-vinn-situasjon for alle.

– Kundene får post- og pakketjenester nærmere der de bor, og kan nyte godt av lange åpningstider og helgeåpent. Stasjonene får flere kunder inn døren – kunder som kanskje er sultne eller har lyst på en kopp kaffe eller en is, sier han.

Kilde: Henning Poulsen, Pressenytt.

POST OG PAKKER. Circle K Norge har inngått post- og pakkeavtaler med HeltHjem og Posten Norge. Foto: Johnny Syversen