Kultursjef i Drangedal Hilde Fiskum er glad for at tilskuddsordningen er på plass. Foto: Jan Magne K. Stensrud

–Jeg vil at alle som vil skal få anledning til å være med

Når det gjelder barns ønsker om deltakelse i sport- og kulturaktiviteter skal det ikke stå på pengene, sier kultursjef i Drangedal Hilde Fiskum. Hvert barn kan søke om støtte gjennom Kontingentkassa.

 

Det er Drangedal kommune i samarbeid med Vestfold og Telemark idrettskrets og Gjensidigestiftelsen som står bak tilskuddsordningen Kontingentkassa.

Pengene det søkes om er primært øremerket deltakelsesavgift eller kontingenter, forklarer kultursjef Hilde Fiskum. Foreldre kan ikke søke. Søknaden må komme fra en voksen person med tilknytning til barnet. Det kan for eksempel være en venn av familien, trenere eller lærere, sier kultursjefen. Det er søkeren som avgjør om familien er i en situasjon som gjør at utgiftene ikke kan dekkes av familien.

Målgruppa er barn mellom 6 år til de er ferdige med videregående skole,  bosatt i Drangedal og som er berørt av lavinntektsutfordringer.

Støtten fra Kontingentkassa skal dekke deltageravgift/kontingent og utstyr som er nødvendig for å delta i organisert fritidsaktivitet. Det er ingen søknadsfrist som må overholdes, det er når behovet for hjelp dukker opp at ressurspersoner rundt barna kan sende søknad til meg, sier Hilde.  Søknadsskjema og informasjonsskriv finner dere på Servicekontoret eller på kommunens nettside, og ta gjerne kontakt med meg om dere har spørsmål!

Søknaden sendes til hilde.fiskum@drangedal.kommune.no