Ida Emilie Herfoss med ny bil fra Star Bil

Uten sponsorer hadde jeg ikke kunnet satse på skiskyting, så tusen hjertelig takk

Skiskytter sesongen blei litt for kort for min del, jeg hadde selvfølgelig skumle planer om å ta medalje på NM på Vik i slutten av mars, men slik blei det dessverre ikke da NM blei avlyst.
Men årets høydepunkt var definitivt Norges Cupen på heimebane på Gautefall, dette var utrolig morro, og en drøm jeg har hatt lenge! Det er ikke så ofte man får mulighet til å gå på heimebane, foran heimepublikumet og klare å prestere så bra som jeg gjorde. Med 1 og 2 plass på to dager, kan jeg ikke være annet enn veldig godt fornøyd!
Det var også veldig gøy at mange av sponsorene mine kom for å heie på meg! Det gav meg en skikkelig boost.
Etter dette var jeg så heldig å få representere Norge i IBU Cup (nivået under WC) i Martell i Italia. Dette var en spennende opplevelse, å konkurrere på 1800 moh er en opplevelse i seg selv!
Og hvis jeg skal prøve å beskrive hvordan det føles å konkurrere på en slik høyde, så må det nesten være følelsen av å bli litt kvalt i 20 minutter, det viktigste oppgaven man har i en slik høyde føler man, er det å overleve. Det klarte jeg heldigvis, og jeg fikk med meg en 20 plass, jeg lå ann til topp 10 etter siste skyting, men i IBU så skiller det ekstremt lite, og med en tung sisterunde i høyden var det vanskelig å klare å holde den plassen.
Jeg er uansett veldig fornøyd, siden det er første gang jeg går på den høyeste skiskytterarenaen i skiskyttersirkuset.



Nå er jeg ferdig med sesongen, og det var dessverre litt for tidlig, selv om det var et fornuftig valg i en slik situasjon vi nå befinner oss i!
Jeg håper vi alle kommer oss ut av denne korona epidemien uten de største utfordringene, og tankene er med min familie, alle mine venner og sponsorer! Håper dere vasker hendene, tar vare på hverandre og holder dere friske!
Jeg trener allerede for neste sesong og står på som aldri før, både med trening, deltidsjobb i heimesjukepleien her på Lillehammer og deltidsstudier i interaksjonsdesign på Gjøvik.
Jeg er utrolig motivert og gleder meg til å kunne ha fellestrening med Team Mesterbakeren når det blir tillatt igjen. Planen var også et høydeopphold i Italia i juni, for å vende kroppen til høyde, men dette må nå skrinlegges, så treningsplanene må gjøres om en del fremover.
Stor takk til alle som følger med meg og sender meg helsinger i løpet av sesongen, setter så utrulig stor pris på det. Og igjen tusen, tusen takk til mine sponsorer som gjør det mulig å satse for fullt som senior skiskytter:

Drangedal Sparebank, TS Group, Vøllestad Elektroinstallasjon, Gautefall Sør, Drangedal Byggsenter, Star Bil, KV Bygg, Kaj-Peder Tveit AS, Mur Skifer & Betong.

Med helsing Ida Emilie
Herfoss

Ida Emilie Herfoss