Seier på hjemmebane!

Norges-cup på Gautefall og:

Ida Emilie Herfoss gikk to gode løp på Gautefall i helga og vant kvinneklassen senior. Jeg synes at jeg gikk godt på ski og jeg skjøt også godt. Det holdt til seier på hjemmebane, noe som var veldig artig. Men det er også litt ekstra press når du står overfor et hjemmepublikum. Applausen fra sambygdingene var virkelig god å ta med seg på de to harde løpa. Ida Emilie berømmer også arrangørene for et fantastisk arbeid med å skaffe snø og lage til godt underlag for skigåing.–Vi har en profesjonell arrangørstab der dugnadsånden er stor, og jeg er stolt av bygda mi i dag,sa Ida Emilie.

 

Drangedalsposten var på heia lørdag da det yrte av folk i alle retninger. Flott vær og nærmere 500 skiskyttere i alle aldre, pluss foresatte og publikum, gjorde sitt til skikkelig konkurransestemning.
Vi snakket med rennleder Bård Bråten som kunne fortelle at det var rundt 150 funksjonærer i sving i arrangementet der man hadde klart å få gode forhold etter påfyll av snø.

Et halvt år i planlegging
– Et såpass stort arrangement krever vel god planlegging. Her er det mange detaljer som skal klaffe for at alt skal gå bra?
– Ja, planleggingen er svært viktig naturligvis. Det har vi holdt på med i et halvt år. En utfordring har lenge vært det milde været som har tæret sterkt på snøen, og den som er igjen er steinhard og til dels rene isen. Derfor fikk vi en utfordring med å få inn snø og preparere løypene slik at de holdt så god standard som mulig, noe det ser ut til at vi har lykkes godt med, sier han.
Og værforholdene løpsdagene var gunstige med et par kuldegrader.
Det var Drangedal IL, Kjosen IL, IL Tørn og klubbene i Vestfold/ Telemark som stilte med funksjonærer til et glimrende arrangement både sportslig og arrangørmessig. Imponerende jobb av flinke folk.

Nils J Sætre

Artikkelen fortsetter under annonsen.