FLOTT: Det er blitt en riktig flott campingplass her ved Orrekjerrkastet inntil fylkesvei 109 mellom Drangedal og Nome. Det blir plass til ca 22 enheter på plassen som blir åpnet i god tid før sommerferiene starter. Foto: Nils J. Sætre

Bobil og campingplass ved Nakksjø

For alle som har kjørt fylkesvei 109 mellom Drangedal og Lunde kan ikke ha unngått å se den nye flotte bobil og campingvognplassen ved Orrekjerrkastet på fylkesveien like ved kommunegrensa mellom Drangedal og Nome. Her er det opparbeidet plass til ca 22 bobil enheter.

Det er Juel Skogforvaltning som står bak tiltaket som er godkjent av Drangedal kommune. Det har lenge vært etterlyst slike plasser i Drangedal og Fredrik Juel, som er eier av Setreskogene, sier til Drangedalsposten at det å drive skog i dag kan være tøft nok med tømmerpriser som går litt opp, men snart ned igjen. Man må forsøke å skaffe seg flere ben å stå på, sier han og legger til at med coronatrusselen hengende blir det trolig langt mer interessant å feriere i Norge. Dermed kanskje flere som ønsker å feriere med bobil.

Enkel standard
- Vi har lagt opp til en enkel plass uten spesielle fasiliteter. Det som kan være en fordel med beliggenheten er at de som vil søke fred og ro kan få det her. Dette kan også være en base for de som vil utforske området nærmere gjennom turstier vi har lagt opp til forskjellige stede. Vi har blant annet en sti som går til den gamle Åslandsdammen, som er fra den tiden man fløtet tømmeret i elva.Dammen ble bygd rett etter 1900. Ellers har vi også en del andre stier ryddet og oppmerket der folk kan nyte naturens ro i fine omgivelser, blant annet en sti til Åsland gård, foreller Juel.

Samarbeid med Hulfjell Gård
- Vi har et samtaler på gang med Hulfjell Gård og Jan Halvor Høidalen om en del av opplegget vårt. . Samarbeidet kan medføre bedre tilretteleggelse for at gjester blant annet kan se krigsminnesmerket i Svarttjenndalen. I april 1945 ble en norsk Mosquito fly skutt ned i Svarttjenndalen. Ennå finnes det rester etter vraket og minnemonument er satt opp.

Fiskemuligheter
Like inntil plassen er det opparbeidet et lite tjern som det sikkert går an å ta seg et bad i. For de som er fiskeinteresserte er det fisk å få i Setre-elva og i tjennane ovafor.
- Området er rikt på kulturminner, natur og friluftlivs-muligheter.
- Det er mange utfordringer både til fots og med sykkel. Til Luberg, Rupåsen, Åsland gård og Nåsnibben, finnes det fine merkede stier med ulike vanskelighetsgrader. Det går også an å sykle langs Setre-elva som en del av et merket nettverk av sykkelstier i området. Ellers florerer det av bademuligheter i hele området.

Store skogsareal
-Det er store skogsarealer i området rundt campingplassen og med alle de stiene som er opparbeidet forskjellige steder behøver man ikke å gå seg vill.
- Når blir det åpning av anlegget?
- Noen dato har vi ikke fastsatt ennå, men det blir åpning om noen uker. Det blir spennende å se hvordan tilbudet blir mottatt og hvordan vi eventuelt kan videreutvikle det, avslutter Fredrik Juel.

Orrkjerrkastet
Jeg har skrevet Orrekjerrkastet, mens det offisielle navnet er Orrkjerrkastet.Men i «gamle» dager ble det uttalt Ålkjerrkaste. Om navnet kommer av Or eller Ål er man vel ikke sikre på.

Nils J. Sætre

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er venteliste og rift om de 64 båtplassene hos Drangedal båtforening Toke vel. Foto: Jan Magne K. Stensrud
Mandag 20. april åpnet Heirekshaug barnehage. For å unngå trengsel ved levering er det arrangert flere leveringspunkter. Vemund (4) ble levert av mamma Rina Veronika Holte Froland gjennom porten på bak­siden. Foto: Jan Magne K. Stensrud