Lukshushytte: Grillhytta på Solhaug er blitt veldig flott, samtidig som den ligger på en utrolig fin plass. Her er leder av IL Tørn, Helene Meaas Svendsen (t.v.) og fungerende ordfører Stina Anlaug Sætre under åpningsfesten torsdag, sammen med det frammøtte bygdefolket i Tørdal.

Luksusgrillhytte åpnet på Bø

På en kolle, rett ved idrettsbanen på Bø i Tørdal, ligger Solhaug. Sist torsdag kunne fungerende ordfører Stina Anlaug Sætre offisielt åpne den flotte grillhytta bygdefolket selv har bygd; en luksus grillhytte.

Leder av idrettslaget Tørn, Helene Meaas Svendsen, kunne med stor glede ønske de mange frammøtte fra bygdefolket velkommen til den offisielle åpningen av grillhytta på Solhaug. Plassen bærer navnet sitt med rette der den ligger på ei fin høyde, med utsikt sørover til Rønnomnibben, og bygdelaget rundt skolen. Med ei stor og romslig grillhytte, som sikkert kan ha plass til 30 personer under tak, så er den en ypperlig samlingsplass for så vel barnehage og skole, som idrettslag eller andre.

Lukshushytte: Vikarierende ordfører Stina Anlaug Sætre kunne offisielt markere at grillhytta på Solhaug i Tørdal ble offisielt åpnet torsdag.

Gode møteplasser

Åpningskvelden startet med å gi en ekstra honnør til Lars Morten Homleid for sin betydelige dugnadsinnsats.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange har gjort litt, men én har gjort masse, sa IL Tørns leder, Helene Meaas Svendsen, og overrakte Lars Morten Homleid en spesiell vinholder, lagd av en hjortekjeve.

Deretter fulgte Drangedal sparebanks markedssjef, Ann Kristin Kåsi, med både hilsen og gavesjekk.

Lukshushytte: En god økonomiske støtte fra Drangedal sparebank på 15 000 kroner hjalp godt til for å få grillhytta ferdig. Leder av IL Tørn, Helene Meaas Svenden (t.v.) kunne fornøyd mottatt sjekken fra Ann Kristin Kåsi fra lokalbanken.

– Drangedal sparebanks hovedmål er å vise omtanke for kundene, og dugnad er noe vi setter stor pris på. Her er det ildsjeler som bidrar til god folkehelse og gode møteplasser, så det var ikke vanskelig å støtte denne godt formulerte søknaden, sa Kåsi, og overrakte en gavesjekk på 15000 kroner.

– Heia Tørdal

Også varaordfører Stina Anlaug Sætre, som for kvelden var fungerende ordfører, var med og kastet glans over åpningen, i det hun fikk æren av å klippe den røde snora.

Lukshushytte: Lars Morten Homleid fikk en ekstra takk og påskjønnelse fra idrettslaget i Tørdal for sin store innsats for å realisere grillhytta på Solhaug, til glede for bygdefolk og besøkende.

– Det er moro å være fungerende ordfører i slike oppdrag, sa Sætre, og kunne med et enkelt klipp erklære grillhytta for offisielt åpnet.

– Det er å håpe at hele Tørdal vil benytte plassen, sa Sætre, som roste bygdas dugnadsvillighet og -innsats. Grillhytta blir en fin samlingsplass både for skiidrett, trim, barnehage, skole og andre sammenkomster, sa Sætre, før hun heiet på bygda og ønsket til lykke med grillhytta. Inne er det en stor og flott grillplass sentralt plassert, omkranset av benker til oppimot 30 personer i sekskantet sirkel langs veggene.

Gave til bygda

– Grillhytta sto mer og mindre ferdig i fjor høst og har vært i bruk ei stund, både fra barnehagen og skolen, forteller Meaas Svendsen i idrettslaget, som forklarer den utsatte åpningen med det siste halvårs koronapandemi. Svendsen håper, i likhet med hele idrettslaget, at dette blir en fin samlingsplass for alle som måtte ha lyst. Her er det trivelig å kunne trekke seg litt tilbake, ha lesestund eller samles på en hyggelig måte, sa Svendsen før hun kunne invitere de mange frammøtte av bygdefolket, små og store, på pølsefest i grillhytta.

Lukshushytte: Mange hadde samlet seg da grillhytta på Solhaug, på Bø i Tørdal, skulle offisielt åpnes forrige torsdag. I grillhytteåpningen, leder av IL Tørn, Helene Meaas Svendsen.