Tarjei, Kristiane og Torbjørn hjelper til med å bake rundstykker. Et fint avbrekk i den nye skolehverdagen. Alle foto: privat

Første uka var verst

–Det var litt armer og bein den første uka, alt var nytt for alle. Etter ei ukes tid fant vi frem til noen rutiner som passer oss godt. Nå ser jeg lysere på det, sier mamma til fire Line Merete Juva Vrålstad.

Når skolene ble stengt ble hverdagen bokstavelig talt snudd på hodet for familien Vrålstad. En hverdag de deler med mange andre småbarnsfamilier. Nå har Line Merete hendene fulle med å drive hjemmeskole for Knut Olav(13), Tarjei (2,5), Kristiane (10) og Torbjørn (6).

De sto største klarer seg greit alene, men her hjemme har vi også en førsteklassing, Torbjørn, som må ha hjelp til det meste når det gjelder skolearbeid.

Superflinke lærere
På barneskolen får elevene ukeplaner, mens ungdomsskoleelevene har dagsplaner. Hver morgen åpner ungdommene PCen og henter frem dagens arbeidsplan. Svarene sender de inn via Showby appen, og får hjelp og kommentarer fra læreren.
–Lærerne er kjempeflinke, de står virkelig på for alle ungene som er hjemme. Er det noe vi lurer på kan vi ringe lærerne når som helst, sier Line. Det er nytt av året, nå har også alle førsteklassingene ved Drangedal 10-årige skole hver sin IPAD.

Blir litt ør i hodet av og til
–Jeg innrømmer at det blir litt slitsomt innimellom. Det er uvant for alle at vi går oppå hverandre hele tiden. Dette er ingen ferie. Alle som en kan bli litt ør i hodet, sier hun.

Det hjelper med en topptur
–Det blir ikke hver dag, men det hender jeg tar med meg bikkja og går en topptur en times tid. Det klarner hjernen, og gir meg ny energi. Når jeg kommer tilbake har jeg mer overskudd, sier Line.



Leselekse bilde: mamma (med litt hjelp) filmer Torbjørn med skoleipaden når han leser leselekse, for å sende det til læreren etterpå. Hver dag kommer det ei koselig å oppmuntrende melding tilbake fra lærer Mette. Det er veldig stas og motiverende.