SJØSTENDIG:: Varaordfører Stina Anlaug Sætre hilste jubilanten og understreket viktigheten av å ha et kommunalt eid kraftverk. Hun understreket også hvor mange arveidsplasser man har skapt med kraftproduksjonen i bygda der man selv har styringen med det meste. Her har hun overrakt blomster og et bilde til Everksjef Jan Gunnar Thors.

Stilfull feiring av kraftfull 100 – åring

Det ble en stilfull og trivelig kveld i Tokestua lørdag. Her var alle de ingredienser man kunne ønske seg. Vakkert dekkede bord, god kortreist mat, Tom Jackie Haugen i storslag, bokpresentasjon, Everk historie, hilsningstaler og gaveoverrekkelser. Det var 82 fremmøtte til festen som ble gjennomført der de nødvendige smitteverntiltak mot korona var på plass.

Det var styreleder i Drangedal Everk, Magnus Straume som hilste forsamlingen velkommen og gav opplysninger om kveldens innhold før man fikk en nydelig forrett.

Maten var egentlig et kapittel i seg selv da den i høyeste grad var kortreist med eggerøre av egg fra Holte gård, kaldrøkt røye fra Fyresdal servert sammen med urteolje, salat og toast.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hovedretten bestod av andebryst fra Holte gård, servert med rødvinsaus, krema sopp og løk og ovnsbakte poteter og grønnsaker. Desserten bestod av hjemmelaget yoghurt Panna Cotta med hint av kanel, servert med rabarbrakompott fra Jordbudalen.

BOK:: Her intervjuer kveldens dyktige konferansier, Kjell Strand, bokredaktør Anne Kjendsheim om tilblivelsen av ”Fra glødelampe til fiber”

Bokpresentasjon

Anne Kjendsheim, redaktør for jubileumsboka ”Fra glødelampe til fiber” (tidligere omtalt i Drangedalsposten) ble intervjuet av kveldens konferansier Kjell Strand om bokas tilblivelse, stofftilgang og medhjelpere. Boka er på 207 sider og er blitt en lesbar bok i høyeste grad. En god kombinasjon av harde fakta krydret med småhistorier fra artige episoder i den daglige driften.

Boka lå til avhenting for alle som ville ha den, men de fleste hadde nok allerede fått den distribuert i postkassene siden torsdag.

FORSAMLING:: Her en del av forsamlingen i Tokestua lørdag kveld.

Egne bein

Først ut av talerne var fungerende ordfører Stina Anlaug Sætre. Hun hadde mange positive ord om måten Elverket blir drevet på, selv om hun også visste om at det hadde vært tunge økonomiske tider for Everkets eksistens. Hun poengterte viktigheten av å ha et kommunalt e-verk. Selvråderett over dette mente hun var av stor betydning, selv om det hadde vært nære på at kommunen hadde solgt det. I 1999 aviste kommunestyret med 15 mot 14 stemmer salg av Suvdøla. Varaordføreren pekte også på den viktige arbeidsplassen e-verket er for bygda med sine 18 ansatte og den kompetanse de ansatte har for et veldrevet e-verk. Hun overrakte e-verksjef Jan Gunnar Thors et flott foto av den nye kraftstasjonen på Bø, mens Thors takket for ros og for bildet.

VETERANER:: To skikkelige veteraner blant tidligere Everkansatte. Fra Venstre Arne Hansen og til høyre Helge Lindtveit, som snart fyller 93 år. Helge har 45 år i Everkets tjeneste. Arne Hansen var i mange år maskinist på Suvdøla kraftstasjon.

Ansatte

Både ansatte og tidligere ansatte som var til stede var også Helge Lindtveit. Han må kunne betegnes som superveteran med sine 45 år i everket. Han fyller snart 93 år.. Helge fyller snart 93 år, men var på festen hele kvelden. Sprekt gjort. En annen langveisfarende veteran var Arne Hansen som var maskinist på Suvdøla kraftstasjon i mange år. Han hadde tatt turen fra Numedal til festen i Drangedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi kommer tilbake med en fyldigere reportasje i torsdagsavisa med tekst og flere bilder.

VELKOMMEN:: Styreleder i Drangedal Everk, Magnus Straume, ønsket velkommen til festkveld i Tokestua.