Illustrasjon av Roar Brødsjø

Fra meg te dikkan

Folket har talt, og med det er 20 år i formannskapet over for Arnt Olav Brødsjø (V).

 

–Jeg er på ingen måte såra og vonbråten, dette er spillets regler.
Arnt Olav Brødsjø gikk aktivt inn i lokalpolitikken i 1991. Brødsjø er både et krokennavn og et politikernavn. Hans oldefar Nils J. Brødsjø var ordfører i Drangedal. Venstre har vært representert i Drangedal siden tidenes morgen.

Arnt Olav Brødsjø er født i 1964. Han jobber til daglig i Oldroyd som produserer plastmembraner.

–I 1991 manglet vi bare syv stemmer for at jeg fikk et sete i kommunestyret, forteller Arnt Olav.
I 1995 var naturlig nok valget farget av EU avstemningen fra 1994 og Senterpartiet fikk ordføreren.
Arnt Olav prøvde igjen i 1995 og ble fast medlem av utvalg for oppvekst og kultur.

Ordfører Brødsjø
I 1999 gjorde vi et brakvalg og jeg ble ordfører. Venstre ble det største borgerlige partiet.
– Valgseieren skyldes trolig at vi hadde suksess med omleggingen av pleie og omsorgstjenesten, og bygging av ny sjukeheim.

Ny skytebane
– Samtidig arvet vi skyte­baneproblematikken. Det ble en politiks drakamp med mange følelser involvert. Flertallet ville beholde den gamle skytebanen.
– Vi gikk for flytting til Fjerdingsmyrdalen. Det nye anlegget sto ferdig tidlig på 2000-tallet. I denne perioden starter vi også bygging av nytt klubbhus for Drangedal Idrettslag. Den gamle løa de hadde var ikke mye å satse på for fremtiden. I dag fremstår DIL sitt anlegg som moderne og funksjonelt.

Ved valget i 2003 ble Nils Tore Førland (Ap) ordfører og Tore Halvorsen (SV) varaordfører. Etter valget i 2007 og frem til 2011 fortsatte Nils Tore Førland som ordfører.

Valget i 2011 ble en stor suksess for Arbeiderpartiet. Partiet kjørte frem Karianne Sydtveit Reiten som partiets sentrale person og ordførerkandidat. Partiet hadde valgt en kandidat som velgerne ­hadde tillitt til.
I 2015 overtok Senterpartiet roret. Og med årets brakvalg sitter de trygt frem til 2023.

Lite drahjelp
Jeg gjorde meg noen vurderinger foran valget i 2019. Hvordan vil dette gå? Vi var få medlemmer, nesten som et familieparti å regne. Tror ikke vi var flere enn syv i Venstre, fem fra Kroken og to fra Bostrak. Hva var det som skjedde? Vel, vi må se oss grundig slått av Senterpartiet. I motsetning til Senterpartiet fikk ikke Venstre mye drahjelp fra sentralt hold heller.

– Om Venstre vil bestå? Ja lokalpartiet Venstre vil bestå. – Jeg har heller ikke sagt at jeg gir meg i politikken, avslutter Arnt Olav.