Rundt 200 gikk i fakkeltog fra stasjonen og opp til kommuneshuset for å protestere mot flytting av demente. Bilde: Aadne Røilid. Foto: Jan Magne K. Stensrud

–Det er ingen skam å snu

Se videoopptak fra fakkeltog og appeller

Det sa leder av Drangedal KrF Aadne Røilid, og siktet til kommunestyrets vedtak 12. desember 2019 om å flytte syv pasienter med demens fra lauvåsen til Sjukeheimen. Kjære politikere, i denne saken er dere på kollisjonskurs med befolkningen, sa tidligere kommunelege Marie Grova Olsen.

Rundt 200 drangedøler og noen tilreisende med familiemedlemmer på Lauvåsen bokollektiv for demente møtte frem for å protestere mot det de mener er en politisk beslutning som hviler på kunnskapsløshet.

Denne saken har fått stor og bred oppmerksomhet etter at den ble kjent 12. desember 2019. Flere ga i kveld uttrykk for at de nå håper at kommunestyret vil snu.

–Forskning viser at personer med demens har det best i små enheter hvor det er lettere å få oversikt og lite stress blant ansatte. Det må være andre poster i budsjettet som kan trimmes for å få budsjettet i balanse, sa Marie Grova Olsen i sin appell.

–Jeg står for det vedtaket som er gjort i saken, sa ordfører Tor Peder Lohne.