– Godt vær gjør at arbeidet med ny brannstasjon allerede ligger foran skjema, men mye gjenstår, konstaterer lærling Sebastian Knutsvik (t.v.) og Geir Håvard Jonsfet fra hoved­entreprenøren Arne Olav Tveit.

Godt i gang med ny brannstasjon

Arbeidet med å bygge ny brannstasjon til seks millioner kroner på Stemmen i Prestestranda er allerede kommet godt i gang. Mild vinter har gjort at entreprenøren ligger foran skjema. Likevel er det mye som gjenstår.

Arbeidet med å utvide og ombygge brannstasjonen på Stemmen er i full gang. Hovedentreprenør Arne Olav Tveit er i full gang med å sette opp bygget som skal romme nytt garderobeanlegg, kontor, garasjeanlegg og lokaler for både brannvesen og feievesen.



Får tilfredsstillende løsning
– Bygget er kostnadsberegnet til 6 millioner kroner, forteller brannsjef Bård Bråten.
– Hovedentreprisen er ikke på så mye, men det skal være en del innredninger som skal gjøres utenom. Nå blir brannstasjonen etter Arbeidstilsynets krav om rein og urein sone, blant annet for å redusere kreftfaren hos brannfolk. Stasjonen er planlagt ferdig til 1. juli, sier Bråten.
– Hvordan går det med den nye brannbilen?
– Den er under bygging, og også den skal være ferdig til sommeren. Brannbilen har et eget kostnadsbudsjett, og det ligger på 5 millioner kroner, opplyser Bråten til slutt.

Foran skjema
Ute på byggeplassen treffer vi Geir Håvard Jonsfet og lærling Sebastian Knutsvik i fullt arbeid med bygget.
– Vi ligger godt foran skjema etter ei veldig flott tid for oss, med mildt vær og nesten ikke snø, forteller Jonsfet, som startet arbeid 7. januar.
– Nå holder vi på med å ordne at fjernvarmeanlegget etter hvert skal inn, og ellers skal mye stål på plass for å kunne lage dekke mellom etasjene. Her er mange oppgaver, forsikrer Jonsfet, som synes det er fint å jobbe ute i slikt finvær som er om dagen.

.

Byggingen og ombygging av brannstasjonen på Stemmen er i full gang, og skal stå klar til 1. juli. Da blir det plass til både ny brannbil og tankbil i samme garasjeanlegg.