Tørnesbrua: Vegetasjonen vokser ofte fort opp langs med de mange bruene i Drangedal, noe som fører til dårligere sikt og fare for ulykker, slik som her ved Tørnesbrua, fire kilometer vest for Prestestranda. Håpet er at det skal ryddes i løpet av høsten.

Skal rydde mer ved bruene

Drangedal har en rekke bruer langs fylkesveiene som krysser vassdraget, ofte etterfulgt av sving inn og ut av brua. Det fører til uoversiktlige påkjøringer som igjen kan medføre fare for ulykker.

Vegetasjon som får vokse fritt nær de mange bruene som krysser vassdraget i Drangedal, gjør at det fort kan oppstå fare for trafikksikkerheten. Drangedalsposten har fått flere henvendelser fra bekymrede bilister som påpeker nettopp disse farene.

– Unødvendige ulykker

– Det burde være unødvendig at folk skal komme til skade som følge av uoversiktlig vei, uttaler en erfaren bilfører, som også har henvendt seg til fylkeskommunen flere ganger, uten å få respons.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da Drangedalsposten tar kontakt med Mats Granli i Vestfold og Telemark fylkeskommune, som er byggeleder på «Driftskontrakt Grenland», som har ansvar for drift og vedlikehold på veinettet fram til Bostrak, forteller han at de har planer om å få ryddet, spesielt ved Tørnesbrua.

Skal spørre snart

– Jeg har ikke vært i kontakt med grunneieren ennå. Planen er å få ryddet i løpet av høsten, forutsatt at grunneieren gir oss lov til det. Vi har bare ikke fått spurt grunneieren.

– Vil dere rydde langs flere bruer?