Ida Emilie Herfoss har funnet godformen og ble plukket ut til IBU Cup. –Jeg ser for meg landslaget i løpet de neste to årene, sier hun. Foto: Privat

Solid prestasjon av Ida Emilie under IBU Cup i Italia

Synnøve Solemdal og Lars Helge Birkeland gikk lørdag inn til henholdsvis 2.- og 3.-plass på sprinten i IBU-cupen skiskyting i Italia. Ida Emile Herfoss var nest best blant kvinnene med en solid 20.plass.

 

–Jeg er godt fornøyd, dette var første gang i 1750 meters høyde, sier Ida Emile.

Runde 7
Runde 7 i IBU Cup ble arrangert i Martell - Val Martello, Italia - 10. til 16. februar 2020. I kvinnenes renn var Solemdal eneste i tetsjiktet. Ida Emilie Herfoss var nest best på 20.-plass.

10 dager i alpene
På mandag kom Ida Emilie hjem etter 10 dager i de italienske alpene, nærmere bestemt Val Martell. Her har hun konkurrert i IBU-cupen for Norge. Det blir veldig spennende, etter gode renn på heimebane i slutten av januar, var ho heldig å ble tatt ut til å representere Norge, opplyser Nina Herfoss.



Høyeste rennplass i verden
–Det er sjelden jeg gruer meg til å gå skirenn. Men her ble jeg nærmest kastet inn i et IBU renn med mange av de beste i verden, og det på 1750 meters høyde.
–Det var som å gå med en strikk rundt halsen gjennom hele rennet, forteller Ida Emile. Øvre grense for skirenn er 1800 meter.
–Hotellet vi bodde på ligger på 1400 meters høyde, og her var det bart, legger hun til.

Snømangel i Tyskland 
Ida forteller at første helgen skulle de gått renn i Tyskland.
Men på grunn av snømangel, ble rennet flyttet til Italia.

Norgescup og NM på Vik
Nå er Ida Emilie hjemme og trener til NM på Vik og Norgescup.
Mellom treningsøktene studerer hun interaksjonsdesign ved NTNU.

 

Ida Emilie under IBU Cup i Val Martell Italia. Foto:privat