Ida Emilie Herfoss leverte sesongbeste da hun i helga tok en 2.-plass på sprinten og vant jaktstarten da det ble arrangert Norgescup på Gautefall biathlon. (Foto: Torbjørn Holte)

Siktet øverst, – og traff

Både lørdag og søndag gjorde seniorløper Ida Emilie Herfoss glitrende skirenn under norgescup i skiskyting på Gautefall. Med en 2.-plass på lørdagens sprint hadde hun et utmerket utgangspunkt for jaktstarten på søndag. Den muligheten benyttet hun godt, – og vant.

 

 

Det var ingen tvil om at drangedalsløperen Ida Emilie Herfoss (24) gjorde sesongens beste løp under det fjerde norgescuprennet av totalt åtte, på Gautefall lørdag og søndag.

Løsnet hjemme
– Jeg har hatt en litt trå start på sesongen i år. Jeg har vært tung i beina, og beste plasseringen så langt har vært en 4.-plass, forteller Ida Emilie.
– Det var godt å komme hjem i jula. Jeg fikk trent mye på Gautefall, og fikk bygd meg opp. Jeg kjente at det løsnet fysisk og også på skytingen, forteller Ida Emilie fornøyd videre.

Jubel i taket
– Hvordan var det å gå på Gautefall?
– Det var perfekt at det løsnet på hjemmebane. Jeg hørte publikum juble for hvert treff på sprinten, og det ble 9 av 10 på den 7,5 kilometer lange distansen. Slik tilbakemelding fra publikum gjorde ekstra godt, forsikrer Ida Emilie.
– Det var litt vind, men det gjelder å være observant på kastevindene, og jeg klarte å løse det godt begge dager, fortsetter Ida Emilie, som endte 23 sekunder bak vinneren Kirsten Daae Wiig på lørdagens øvelse.

Ikke skjerpet nok
– På søndagens jaktstart var det 23 sekunder å hente inn på de fire skytingene og den 10 kilometer lange løypa. Jeg skjøt fullt på både første og andre skyting, og dermed gikk jeg først og aleine fra andre skyting og inn. På tredje skyting ble det én bom, mens på siste skyting ledet jeg med 75 sekunder og var jeg nok ikke like offensiv, og dermed ble det tre bom, – og tre strafferunder. Ut på sisterunden var forspranget blitt redusert til 20 sekunder, men det holdt inn til mål, og seier, oppsummerer Ida Emilie.

Håper på rekrutt­landslag
– Hva blir neste oppgave for deg nå?
– Jeg vet ikke helt hva det neste blir, men jeg håper jeg har lagt inn en god søknad på å komme på IBU-laget og konkurrere utenlands, avslutter Ida Emilie Herfoss fra sin kombinerte studenttilværelse på Lillehammer og 50 prosent idrettsutøver.