MANGE: Det var rundt 60 personer som hadde funnet veien til klubbhuset og foredraget av Tomas Evanger sist torsdag. Han skal sammen med DIL gjøre Drangedal til en ”Kvalitetsklubb” En utmerkelse som henger høyt.

Stor oppslutning om møtet med Tomas Evanger på klubbhuset

Sport og organisasjonsplan DIL:

Drangedal IL deltar i et konsept som skal føre til at laget kan smykke seg med stempelet ”Kvalitetsklubb”. Dette samarbeidet med Tomas Evanger har pågått en stund og er på to nivåer. Først nivå 1 og nivå 2.

Dette konseptet er retningsgivende for utviklingsarbeid i klubbene og er et samarbeid klubb/ forbund.
Evanger har vært i Drangedal flere ganger i denne forbindelse og han sa innledningsvis at han synes at det er trist å lese om ”mobbebygda” Drangedal.



– Jeg må si at jeg i mitt møte med barn, ungdom og voksne her i bygda, ikke kjenner meg igjen i avisoppslagene, men har opplevd drangedølene som rause og inkluderende mennesker, sa han.
–Tomas Evanger blir betegnet som en bomsprenger innen forballutvikling. Han har et brennende engasjement for fotballutvikling for barn. Nå er målet i samarbeid med Drangedal IL å få til en utviklingsplan som fyller kravet til å bli en ”Kvalitetsklubb”.



Litt uortodoks
Oddvar Kilane, som ledet det svært godt besøkte møtet, sier til Drangedalsposten at Evanger er en litt uortodoks fotballutvikler. Han legger veldig stor vekt på spilleforståelse og terper ikke så mye teknikk som mange andre har en tendens til.
– Dette er en filosofi som jeg tror har mye for seg, sier Kilane.
–Hva er fordelene ved å få stempel som ”Kvalitetsklubb”
–Det er mange. Det er lettere å fremme søknader og få dem innvilget når klubben drives seriøst på alle plan. Det vil også føre til bedre spillere. Men også, og ikke minst viktig, lettere å få økonomisk støtte fra diverse statlige institusjoner, konstaterer Kilane.
–Ellers er foreldrene en særdeles viktig ressurs i dette arbeidet med en sport og organiasjonsplan, sier han.



2-års-periode
–Planen utarbeides over en to-årsperiode, forklarer Kilane.
Det var svært mange unge fotballspillere som hadde møtt fram til Evangers halvannen times foredrag.
Drangedal står uten tvil godt rustet på grunn av sitt gode arbeid med rekruttering og fotballskolering.

Nils J. Sætre

Artikkelen fortsetter under annonsen.

JENTELAG: Disse fire blide jentene er klare for damelaget. Vi ser fra venstre Nea Pernille Vraalstad, Amalie Haustveit, Mia Tomine Grana og Malin Rosland Lindestad.
LOVENDE: Her flankeres trener Oddvar Kilane to lovende A-lagsspillere. Til venstre; Torjus Storkås Stenberg og Nicolai Jonskås Løite.
EKSPERT: Tomas Evanger er en fantastisk dyktig fotball­utvikler for barn og ungdom. Han hadde mye vettugt å si på samlingen på klubbhuset sist torsdag.
Oddvar Kilane er trener for DIL s guttelag. Her er det flere talenter som snart banker på A-laget. -Jeg har stor tro på at Drangedal vil hevde seg fotballmessig i åra framover, sier han.