Tung sesongstart: Kristina Bergmann fikk to tunge dager på Geilo. Men drangedalsjenta syns det er godt å komme i gang.

Tung sesongstart på Geilo

Da er endelig sesongen i gang med det første rennet Lerøy Cup på Geilo. Etter det nye oppsettet er det kun en klasse, Sr. og kun et få utvalg utøvere som får delta. Nå har Skiskytterforbundet bestemt at dette rennet og neste på Lygna 12. og 13. desember ikke skal inngå Lerøy Cup’en på grunn av Korona pandemien.

Fra Drangedal er det Ida Emilie Herfoss og Kristina Bergmann som er kvalifiserte til å delta. Det var knall vær og supre forhold, men litt kaldt på lørdag, opp mot –14 på morgenen. På grunn av lite snø var løypene kun 1,5 km på lørdag, så det ble noen runninger, men med iherdig innsats fra arrangøren så klarte de å få til 3 km på søndagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdagen var det sprint og Ida sier det var en litt tung start, ikke helt optimal form eller ski, men bra skyting med 9 treff og det holdt til en fin 11. Plass.

På søndagens normal var jeg mye bedre fysisk og gikk en del fortere men fikk tre bom. Med 17 treff totalt hold det til en 12 plass. Jeg fikk ikke til å mestre begge deler denne dagen. Men jeg ser at formen er god og vet at på Lygna om 14 dager blir det mye bedre. Deilig å få starta sesongen igjen, sier hun.

Lerøy cup: På søndagens normal gikk Ida Emilie Herfoss inn til en respektabel 12. plass. Når ser hun frem til Lygna om 14 dager.

Kristina hadde to svært tunge dager, jeg er langt unna formmessig, det var veldig tungt å gå, og jeg tok nok noe av dette med meg inn på standplass slik at skytinga også var langt unna det jeg vet jeg kan prestere. Lørdag ble det kun 6 treff og 34. Plass. Søndag 14 treff og 31. Plass. Får håpe det løsner og at formen er bedre til Lygna. Men det er godt å endelig komme i gang for oss som er så heldige å få konkurrere sier hun

P.T.